Dăncilă așteaptă candidații la șefia PSD. Ce așteptări are premierul
Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Marinei Române
Ultima Ora Politic

Dăncilă anunță un nivel record al investițiilor străine în România

România a înregistrat, în primele 2 luni, un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică, a declarat, joi, în deschiderea şedinţei de guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„Aş dori să punctez câteva date care dovedesc că economia României se află pe un trend ascendent şi va continua ritmul de creştere. Ţara noastră a înregistrat în primele 2 luni un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind un miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică. Este o creştere cu peste 47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care arată încrederea investitorilor străini în mediul de afaceri din România.

De asemenea, exportul de servicii din această perioadă s-a majorat cu aproape 600 de milioane de euro, respectiv cu 17,5% ceea ce înseamnă un surplus comercial de 1,3 miliarde de euro”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a adăugat că între serviciile cu o contribuţie importantă la export se regăsesc „cele de IT şi transport, servicii cu valoare adăugată ridicată”.

„În primele 2 luni din acest an, cifra de afaceri din sectorul IT s-a majorat cu aproape 24%, faţă de primele 2 luni din 2018, iar cifra de afaceri din transporturi cu aproximativ 15% „, a mai declarat Dăncilă.Prim-ministrul a arătat că în legătură cu evoluţia bună a economiei este şi faptul că, în luna februarie, România s-a plasat pe locul 2 la nivel european în ceea ce priveşte lucrările în construcţii, un avans mai mare fiind înregistrat doar de Slovenia.

„Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care Guvernul PSD-ALDE le-a luat şi în acelaşi timp arată că economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă”, a susţinut Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.