Revolta unui medic pe Guvern. Mesaj de ultimă oră pentru Viorica Dăncilă. Premierul prins cu minciuna
Ultima oră. Dăncilă a numit noul șef al Poliției Române
Ultima Ora Politic

Dăncilă, anunț șoc. Nu mai dă elevilor vouchere pentru rechizite. ”Părinții mi-au cerut asta”

Dăncilă vine cu un anunț șocant în timp ce se afla la Iași. Premierul spune că nu va oferi vouchere pentru rechizite elevilor deoarece părinții i-au cerut acest lucru. Renunțarea la programul ”Merg la școală” se aplică pentru elevii cu o situație materială mai bună, Dăncilă sugerând că aceștia nu au nevoie de cei 250 de lei pentru rechizite, manuale și echipament sportiv.

Prin programul „Merg la școală” părinții tuturor elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional de stat ar fi trebuit să primească vouchere de 250 de lei pentru rechizite și echipament sportiv. Însă, odată cu rectificarea bugetară, proiectul a fost anulat, conform portalinvatamant.ro

Premierul a vorbit la Iași despre decizia de a opri din derulare programul „Merg la școală”.

După ce ar fi stat de vorba cu „mai mulți părinți”, care i-ar fi cerut să nu le dea lor rechizite pentru că „noi avem posibilități”, potrivit relatării premierului transcrisă de site-ul oficial al PSD.

„Se dau în continuare rechizite, dar trebuie să dăm poate mult mai multe pentru cei care au într-adevăr nevoie de ele.

Nu trebuie să le dăm tuturor, ci copiilor din familiile defavorizate, iar acest lucru a fost solicitat și de părinți. Am discutat cu mulți părinți care au spus „noi avem posibilități, degeaba ne dați nouă rechizitele, mai bine să le dăm familiilor care au într-adevăr nevoie, mai bine să ajutăm copiii din familiile defavorizate”, au fost cuvintele premierului Dancila.

Discuția a avut loc în contextul rectificării bugetare de la Educației, de unde a fost luat 1,03 miliarde lei.  Anterior, însă, premierul Dancila a afirmat că programul „Merg la școală” nu va mai fi derulat pentru că nu a fost pregătit din vreme și nu poate fi implementat până la sfârșitul acestui an.

Tichetele din cadrul acestui program ar fi trebuit să fie acordate prin intermediul unităților de învățământ, iar responsabilitatea achiziționării produselor necesare elevului să le revină părinților/tutorilor legali ai acestuia.

Elevii și părinții nu vor mai primi aceste vouchere, însă premierul susține că va continuă programele existente prin care statul cumpără rechizite pentru elevii dezavantajați.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.