Dăncilă, amenințată din Parlament. Primul-ministru riscă ani grei de pușcărie 1
Document Bombă de la Bruxelles. Dăncilă este Terminată. Milioane de români au fost înșelați de șefa PSD. FOTO
Ultima Ora Politic

Dăncilă, amenințată din Parlament. Primul-ministru riscă ani grei de pușcărie

Ludovic Orban a anunțat că este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă. Liderul PNL a precizat că nu există semnale că semnatarii moțiunii nu vor participa la vot. Pe lângă acestea, Ludovic Orban amenință că orice negociere a lui Dăncilă reprezintă o infracțiune ce se pedepsește cu închisoarea.

~Avertizez public preşedintele PSD, negociatorii PSD că orice promisiune făcută în bani sau în funcţii către parlamentari pentru a le schimba opţiunea politică reprezintă o infracţiune, ca atare îi somăm să se abţină de la practicile cu care ne-au obişnuit, oricum şansele de reuşită ale unor astfel de practici sunt egale cu zero, oricum noi vom continua discuţiile, vom continua negocierile şi vom încerca să convingem în continuare parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură să fie alături de acest demers salutar pentru România, pentru că, după părerea mea, orice parlamentar care va vota moţiunea de cenzură va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publică”, a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

„Începe săptămâna decisivă. PNL e mobilizat la maxim pentru a asigura reușita moțiunii de cenzură. Toți parlamentarii PNL vor fi prezenți și vor vota la vedere în favoarea moțiunii de cenzură. De asemenea, echipele de negociere ale PNL continuă discuțiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenți, din PSD sau parlamentari din grupul minorităților naționale pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afară de cei 237 care au semnat moțiunea să vină la vot și să voteze moțiunea de cenzură”, a afirmat Ludovic Orban, la finalul ședinței de luni a BEX al PNL, de la Parlament.

Președintele liberal a mai spus că „un număr de 244, este socoteala noastră, dacă vor vota moțiunea de cenzură și cei trei parlamentari care și-au anunțat trecerea la Pro România se poate spune că suntem la 247. De asemenea, în ceea ce privește dispozitivul nostru de voturi, până în prezent nu există semnale privind neparticiparea la vot din partea nici unuia dintre semnatari”.

Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului de joi, care începe cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moțiunii este de 233 de aleși.

Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.