Lovitură de la Bruxelles pentru Dăncilă. Primul-ministru a încălcat legea. Banii l-a control
Alertă în Parlament. 3 deputați PSD au trădat-o pe Dăncilă
Ultima Ora Politic

Dăncilă ajunge la pușcărie. Ungurii depun plângere penală pe numele premierului

PPMT depune o plângere la procurorul general al României împotriva Guvernului pe care îl acuză că vrea să aducă migranți în țară, ceea ce „este o infracțiune și contravine Constituției”, conform mediafax.ro

Președintele PPMT, Csomortanyi Istvan, a declarat, luni, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă, că Guvernul „merge în contrasens cu interesele Europei Centrale, cu cele patru state de la Vișegrad care au o poziție fermă împotriva migrației”.

„Art. 3 din Constituția României interzice colonizarea sau mutarea unei populații străine pe teritoriul țării. Au fost declarații repetate de la Guvern legate de migranții din regiunea mediteraniană, ultimul caz fiind în august când ne-am asumat responsabilitatea de a primi 17 migranți din zona subsahariană a Africii. Considerăm că este inoportun și strigăror la cer ca elita politică, guvernarea de la București, pe baza unor interese de a supraviețui și de a avea puncte roșii în fața conducătorilor din Occidentul Europei, merge în contrasens cu interesele Europei Centrale, cu cele patru state de la Vișegrad care au o poziție fermă împotriva migrației. PPMT depune luni o plângere la procurorul general al României privind afirmațiile legate de mutarea unui grup de populație străină, adică aducerea unor migranți, ceea ce reprezintă o infracțiune, se încalcă Constituția, ceea ce nu este de acceptat. Învinuim Guvernul, plângerea este adresată împotriva Guvernului”, a spus Csomortanyi.

Potrivit acestuia, acțiunea PPMT are un rol preventiv, pentru a nu se ajunge la un număr mai mare de migranți care să fie aduși în România, ceea ce ar fi grav.

„E un test pentru procurorul general”, a subliniat liderul PPMT.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.