FOTO. Oficial Dăncilă va fi Demisă. Anunțul făcut din Parlament care trimite PSD în Opoziție
Dăncilă spune ce va face dacă trece moțiunea. Ce planuri are premierul
Ultima Ora Politic

Dăncilă a trimis luni seară la Bruxelles scrisoarea oficială pentru Dan Nica. Parlamentul European nu o bagă în seamă

Viorica Dăncilă a trimis luni seară la Bruxelles propunerea oficială ca Dan Nica să fie comisarul european din partea României, au declarat pentru Mediafax.ro surse guvernamentale. Gabriela Ciot, secretar de stat în MAE, nu a fost pusă pe listă ca rezervă, în ciuda votului din ședința conducerii PSD de săptămâna trecută.

Numele lui Dan Nica nu este însă prins în programul oficial al Parlamentului European, unde au loc audierile candidaților pentru Comisia Ursula von der Leyen.

Scrisoarea oficială trimisă de Dăncilă reprezintă o schimbare de poziție a premierului, care luni după-amiază spusese că e suficientă prima scrisoare trimisă președintelui-ales al Comisiei, în care înaintase propunerile Rovana Plumb și Dan Nica.

În calitate de ministru de interne, Dan Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.