Dăncilă a izbucnit înaintea Moțiunii. Îl amenință pe Iohannis cu Pușcăria 1
Dăncilă, atac la Iohannis. ”Foame de putere și lipsă de viziune”
Ultima Ora Breaking News Justiție Politic

Dăncilă a izbucnit înaintea Moțiunii. Îl amenință pe Iohannis cu Pușcăria

Viorica Dăncilă a declarat că lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea miniștrilor interimari, deși hotărârea CCR îl obligă, poate merge spre zona penalului.

Premierul Dăncilă a precizat că se va consulta cu juriștii pe acest subiect.

„Eu cred că toate acestea sunt lucruri care pot merge spre penal. O să mă consult cu juriștii. Sunt alegeri prezidențiale. Poate nu o să mai fie imun domnul președinte și atunci va trebui să răspundă. Eu sper să am sprijinul populației și să aducem echilibrul și respectul pentru lege în această țară”, a afirmat Viorica Dăncilă, joi seara, la România Tv.

Șeful Executivului a adăugat că toată lumea trebuie să fie egală în fața legii și că președintele Klaus Iohannis trebuia să decidă imediat după apariția în Monitorul Oficial a hotărârii CCR de admitere a conflictului juridic Guvern-Președinție.

„Eu spun că în fața legii toți trebuie să fim egali, de la președintele României, până la ultimul cetățean de rând. Normal ar fi fost ca președintele să ia această decizie după ce au apărut pe scurt în Monitorul Oficial aceste precizări. Acolo spune «de îndată». Nu știu ce înseamnă «de îndată» pentru domnul președinte. Am văzut în motivare că au înlocuit «de îndată» cu «imediat». Domnul președinte trebuie să fie un model. Dacă președintele țării nu respectă Constituția, cum putem cere cetățenilor să respecte Constituția?”, a conchis Dăncilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.