Congresul PSD anunță sfârșitul pentru Viorica Dăncilă. Cariera sa politică se încheie jalnic
Dăncilă e disperată. Discuții de amploare cu toți parlamentarii înainte de moțiune
Ultima Ora Politic

Dăncilă a fost dată în judecată. Decizia care o duce la tribunal

Adrian Petcu, recent schimbat din postul de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, contestă în instanță decizia de eliberare din funcție. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 30 august, să suspende decizia de eliberare din funcţie până la judecarea pe fond a solicitării lui Petcu.

Potrivit b1.ro, Petcu este cunoscut drept un apropiat al fostului ministru de Interne Carmen Dan. Acesta a fost schimbat printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

Conform informațiilor de pe Portalul instanțelor de judecată, Adrian Petcu a depus o acțiune în contencios administrativ, la Curtea de Apel Bucureşti, prin care cere suspendarea executării actului administrativ, adică a eliberării sale din funcție. Acțiunea este depusă împotriva prim-ministrului României și a Ministerului Afacerilor Interne.

„Solutia pe scurt: Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiaşi decizii. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 30.08.2019”, se arată pe portal.

Următorul termen în proces este stabilit pentru marți, 3 septembrie.

Adrian Petcu a coordonat, din octombrie 2018, Direcţia Generală pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Direcţia Generală de Paşapoarte, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Instituţiile Prefectului. Petcu a fost și prefect de București, fiind înlocuit de Speranța Clișeriu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.