Senazațional: Parlamentarii puterii trec în opoziție!
Ultima Ora Politic

Dăncilă a făcut praf relațiile României cu Lumea Arabă

Viorica Dăncilă a decis mutarea Ambasadei României de la Israel la Ierusalim. Liga arabă a avertizat România că va înceta relațiile cu aceasta dacă va avea loc această mutare.

Secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, a avertizat marți că țările care decid să-şi mute ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim pun în pericol prietenia lor cu lumea arabă, scrie realitatetv.net

Ahmed Aboul Gheit a emis un comunicat în care condamnă intenţia României şi a Hondurasului de a-şi muta ambasadele de la Tel Aviv la Ierusalim, după anunţurile în acest sens făcute de premierul român Viorica Dăncilă şi de preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

”Acele ţări care caută să dea satisfacţie Statelor Unite şi Israelului (…) încalcă grav rezoluţiile internaţionale care consideră Ierusalimul drept teritoriu ocupat din 1967”, a precizat comunicatul.

Avertismentul Ligii Arabe vine după ce, luni, Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România ”în semn de solidaritate cu Ierusalimul”. Marți, Marocul a anulat vizita președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, ambasadorul palestinian la București a avertizat că lumea arabă ar putea să nu mai susțină candidatura României la ONU. ”Cred că Dăncilă va distruge speranta ca România să devină membră a Consiliului de Securitate”, a declarat Fuad Kokaly.

Diplomaţii români curtează de ani de zile ţările arabe pentru a le convinge să susţină ţara noastră în cursa pentru un loc în Consiliul de Securitate de al ONU. Alegerile vor avea loc în luna iunie, iar fără votul ţărilor arabe Bucureştiul nu are nicio şansă.

Cu toate acestea, şefa Guvernului nu se simte vinovată. Ba chiar s-a declarat jignită de reacția pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o după reizbucnirea acestui scandal ce ar putea costa scump România pe plan diplomatic.

”Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Președintele putea să îl sune să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul președintelui, nu al premierului”, a declarat Viorica Dăncilă, marți seară.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.