Dăncilă vrea să se pună bine bine cu românii din Diaspora. Prelungește înscrierea pentru votul la prezidențiale
Dăncilă vrea să se pună bine bine cu românii din Diaspora. Prelungește înscrierea pentru votul la prezidențiale
Ultima Ora Politic

Dăncilă a demis-o pe Carmen Dan ca să scape de dosarul ”10 august”! Victimele nu se lasă

Premierul Viorica Dancila suține că s-a făcut „dreptate” în cazul 10 August prin demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan. Victimele așteaptă însă altceva.

„I-am cerut astăzi demisia doamnei Carmen Dan, Ministrul Afacerilor Interne. Este o decizie asumată, luată în urmă consultărilor cu colegii din PSD, în cadrul forurilor interne. Am convingerea că este și o decizie corectă, menită să facă dreptate și să restabilească încrederea oamenilor în guvern, așa cum este normal.

Vor mai urmă și altele. Și domnului Teodor Meleșcanu i s-a retras astăzi sprijinul politic de către alianța de guvernare, așa încât vom avea o nouă conducere și la Ministerul Afacerilor Externe.

Îmi doresc un guvern eficient, unul în care oamenii să aibă încredere și să simtă că îi reprezintă. Nu avem altă menire în Executiv decât să facem ce trebuie pentru această țară. Nu ne dictează Președintele ce să facem și niciun alt actor politic sau grupare. Guvernăm pentru români și vocea lor este singură care contează”, anunță Dancila pe Facebook.

Victimele din 10 August așteaptă însă că documentele să fie desecretizate pentru a plăti toți cei vinovați.

„Documentele militare de misiune. Rapoartele de intervenție și de comunicații. Procurorii au dreptul să le vadă, dar acuzații și victimele nu, pentru că noi nu suntem în sistemul de siguranță națională. Asta pune o piedică procedurală. Problema e că atât timp când victimele și inculpații nu au acces la documentele acestea nu se poate termină cercetarea penală, pentru că fiecare trebuie să aibă voie să citească ce scrie acolo.

MAI-ul a secretizat aceste documente și tot MAI poate să le desecretizeze. Carmen Dan a spus și public că nu le desecretizeaza. Acum nu mai e Carmen Dan dar trebuie să se schimbe și eșalonul doi din minister. Cei din eșalonul doi au semnat secretizarea.

Dacă pleacă și ei după Carmen Dan, cei care vin nu vor să fie și ei trași în dosarul penal, nu au motive să meargă la pușcărie. Dacă zboară și oamenii lui Carmen Dan cred că dosarul va merge rapid. Se distruge omerta asta, pentru că s-a văzut un modus operandi între ei. Toți știu că sunt protejați de superiori. E că la mafie. Dacă unul vede că nu mai e protejat de mai sus atunci poate va începe să vorbească”, a declarat pentru hotnews.ro unul  dintre cei bătuți, Vlad Gheorghe.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.