Dana Gîrbovan
Dana Gîrbovan neagă dorința de a intra în politică. ”M-au surprins și pe mine”
Ultima Ora Politic

Dana Gîrbovan îi pune condiții lui Dăncilă ca să accepte să fie ministru

Dana Gîrbovan a dorit să lămurească zvonurile din media cum că ar fi fost propusă ministrul al justiției de către Viorica Dăncilă. Aceasta scrie pe pagina sa de socializare că a fost contactată de premier și spune că a acceptat ”de principiu propunerea”.

”Am fost contactata de doamna premier Viorica Dancila cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane.

Am acceptat de principiu propunerea, cu conditia de a-mi fi asigurata independenta deplina in exercitarea mandatului si, de asemenea, ca Presedintele Klaus Iohannis sa fie de acord de principiu. Am solicitat acest lucru pentru ca nu doresc ca ministerul sa devina subiect de dispute politice si electorale intre palate, ci discutiile publice sa fie pe gasirea de solutii pentru problemele din justitie.

Pe langa problema traficului de persoane si a criminalitatii, justitia are probleme recurente ce nu au fost solutionate, cum sunt cele legate de resursele umane si infrastructura sau de supraaglomerarea instantelor si parchetelor, probleme de prea mult timp neglijate.

Sunt deschisa sa colaborez, in ipoteza in care Presedintele e de acord cu numirea, atat cu toti factorii decizionali, cat si cu toti cei interesati, pentru a avea o justitie independenta, eficienta si respectata in Romania, astfel incat cetateanul sa vada ca drepturile si libertatile sale sunt respectate si protejate”, scrie Dana Gîrbovan pe facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.