Dan Barna, cerere de ultim moment pentru Iohannis. Ce condiții pune după semnarea pactului
Dan Barna divulgă cine l-a trădat. Cum a ajuns public dosarul său cu fonduri europene
Ultima Ora Politic

Dan Barna spulberă Guvernul Dăncilă. ”Este opera lui Dragnea. O catastrofă”

Președintele USR, Dan Barna, a declarat, marți, la dezbaterea pe moțiunea de cenzură, că Guvernul Dăncilă este marcă înregistrată Liviu Dragnea, precizând că nu dorește Executivului soarta fostului lider PSD, ajuns în închisoare, dar că dorește să se facă dreptate.

„USR spune de un an de zile ca acest guvern trebuie să plece. De fapt, acest guvern nu trebuia să ajungă vreodată să guverneze România. Guvernul Dăncilă a fost o greșeală de la început și este o catastrofă în prezent. Guvernul Dăncilă este creația unui om care s-a crezut întotdeauna mai presus de lege și astăzi știm cu toții unde este. Pentru că nimeni nu este și nu va fi în România mai presus de lege”, a spus Dan Barna, în plenul Parlamentului.

Liderul USR a arătat că o coincidență nefericită face ca acest guvern să se fi suprapus peste momente prea importante din istoria noastră actuală, respectiv președinția UE și alegerile pentru Parlamentul European.

„Așa am avut “șansa” să ne facem de râs nu doar la noi în țară, ci în întreaga Europă. Dar mai mult de atât, și ceea ce contează cu adevărat, așa cum am văzut la alegerile din mai, acest guvern nu mai are susținerea alegătorilor. Românii nu mai vor să fie rușinea Europei, cu cozi de kilometri la secțiile de vot și guvernanți care îi sfidează în față. Doar un sfert dintre alegători au mai votat la aceste ultime alegeri pentru coaliția PSD – ALDE. Asta e tot ce au mai putut să strângă PSD și ALDE după 2 ani și jumătate de guvernare, pe care au început-o de la peste 50% susținere electorală. Este un mesaj cât se poate de clar pe milioane de români care au mers la vot pe 26 mai l-au transmis: Acest Guvern trebuie să plece!”, a mai spus Dan Barna.

Dan Barna a precizat că social democrații și cei din ALDE au ignorat voința oamenilor din stradă timp de doi ani și jumătate. „Mai întâi ați ignorat protestele. Apoi ați încercat să le spargeți prin forță, de am ajuns în toate jurnalele lumii cu știri despre violențele comise de jandarmi la comanda acestui Guvern; I-ați jignit în fel și chip pe românii din Diaspora, apoi ați încercat să le blocați votul. Sute de mii de români au stat ore întregi în picioare la cozile interminabile de la secțiile de vot și mulți dintre ei tot nu au reușit să voteze. Domnilor colegi, le datorați măcar scuze acestor oameni! Românii nu mai vor un guvern girat de penali. Iar acesta este un Guvern marcă înregistrată Liviu Dragnea – nu îi dorim soarta creatorului, dar ne dorim dreptate pentru toți cei care au fost abuzați, într-un fel sau altul, de acest Guvern, de la instaurarea lui”, a mai spus liderul USR.

Președintele USR și-a încheiat discursul spunând că dacă social democrații vor refuza încă o dată să asculte ce spune majoritatea românilor, viitorul lor politic va arăta foarte sumbru. „Deja ALDE nu a reușit să mai intre în Parlamentul european și a dispărut ca actor politic de la Bruxelles. Dacă vă încăpățânați să salvați acest guvern, în 2020 veți dispărea odată cu el”, a conchis Barna.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.