Dan Barna a fost lovit de o mașină
Dan Barna a fost lovit de o mașină
Ultima Ora Politic

Dan Barna îl face praf pe Tăriceanu. ”Nu cred că este partid pe care să nu-l fi păcălit”

 Dan Barna a declarat despre Călin Popescu Tăriceanu că a trădat toate partidele politice din care a făcut parte, în contextul ieșirii ALDE de la guvernare și alianței cu Pro România. Liderul USR a adăugat că sprijină generațiile noi și luptă pentru a le oferi „libertatea de a fi cetățeni planetari”, conform mediafax.ro

„Nu cred că este partid vechi pe care domnul Tăriceanu să nu-l fi păcălit în vreo tură electorală. Orice structură politică mai consistentă pe care am avut-o, domnul Tăriceanu a susținut-o și a tradat-o la un moment dat. Nu cred că mai există vreo opțiune în vechea clasă politică, pentru că singura strategie care a existat până acum, a fost exact aceasta, vopsim gardul, schimbăm perdelele și ne prezentăm ca o nouă alternativă și ca o nouă opțiune pentru România, care magic, va îmbunătăți lucrurile. Nu s-a întâmplat așa, după treizeci de ani am ajuns la marginea Euopei”, a afirmat Barna, într-o conferință de presă suținută vineri la Galați.

Acesta a mai spus că nu mai crede în șansa vechiului sistem, precizând că „vechea clasă politică a terminat combustibilul”.

„Există este o forță politică nouă, alianța USR PLUS, care „aduce în societate energia de care avem atâta nevoie. Există speranță, există alternativă, eu personal, cred că România poate fi transformată pentru a fi o țară în care tinerii doresc să trăiască”, a explicat Barna.

Liderul USR a mai spus că susține generațiile noi și luptă pentru a le oferi „libertatea de a călători, libertatea de a fi cetățeni planetari, cum e lumea acum, nu poate fi îngrădită, dar dacă există oportunități locale, foarte mulți tineri le vor folosi”.

ALDE a stabilit, luni, ieșirea de la guvernare și alianța cu Pro România. Cele două partide au decis să îl susțină pe Mircea Diaconu candidat independent la prezidențiale. În afară de Ramona Mănescu, toți miniștrii ALDE au demisionat din funcție.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, demisiile celor trei miniștri ai ALDE.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.