Dan Barna, cerere de ultim moment pentru Iohannis. Ce condiții pune după semnarea pactului
Dan Barna divulgă cine l-a trădat. Cum a ajuns public dosarul său cu fonduri europene
Politic Ultima Ora

Dan Barna a izbucnit după respingerea alianței USR-PLUS. ”Este absurd. Vom fi prezenți la alegeri”

Președintele USR Dan Barna a declarat, joi, la Parlament, după ce BEC a respins cererea de înscrierea a Alianței USR-PLUS la europarlamentare, că motivarea instituției este „absurdă” și că Alianța va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte.

„BEC a respins astăzi înregistrarea Alianței USR-PLUS. Știam cu toții că va fi foarte greu. Știam de la „fără penali”, de când primarii au refuzat să valideze semnături legitime, știam de la „oameni noi”, când colegi de-ai noștri au fost luați la bătaie și vedem acum, continuarea acestui demers de confiscare a statului, decizia de astăzi a Biroul Electoral Central este o decizie samavolică, abuzivă, prin care se încearcă blocarea participării în alegerile europarlamentare a unor forțe politice noi, care creează probabil disperare și frică pentru vechea clasă politică. Pasul următor va fi contestarea la Înalta Curte a acestei decizii a BEC. Vom depune mâine contestația, sâmbătă probabil se va judeca”, a declarat Dan Barna, joi, la Parlament.

Liderul USR spune că este absurdă motivarea BEC, deoarece Nicușor Dan a demisionat din partid, deci nu poate lua decizii în numele formațiunii. Liderul USR a transmis că protocolul Alianței a fost semnat de fostul președinte al PLUS.

„Este de-a dreptul absurd să pretinzi că un partid politic, dacă președintele său demisionează, cum este în cazul USR, să pretinzi că acel partid nu mai poate candida în nicio rundă de alegeri. Sau să spui că o persoană care nu mai este membru, cum e cazul lui Nicușor Dan, să vină și să semneze protocolul între două partide, este atât de absurd. La PLUS, deși aveau o hârtie semnată chiar de fostul președinte, tot nu a fost luată în calcul. (…) Din documentele depuse, exista reprezentare, exista o delegare a Biroului Național la USR, care spunea, acești oameni pot să semneze în numele partidului. BEC-ul a refuzat să țină cont de ele”, a explicat Barna.

El a mai spus că Alianța USR-PLUS va participa la alegerile europarlamentare, iar dacă Înalta Curte va da dreptate BEC, atunci partidele se vor adapta pentru a fi prezente în cursa electorală.

„Orice se va întâmpla, Alianța merge mai departe, vom fi prezenți în alegeri, o să vedem prin ce modalitate, după decizia Curții. Vom stabili strategia electorală în funcție de decizia Înaltei Curți, dacă o astfel de decizie va fi luată, ne vom adapta și vom fi prezenți în această cursă electorală”, a conchis liderul USR.

Biroul Electoral Central a respins joi cererea de înscriere a Alianței USR-PLUS, se arată într-un comunicat de presă a formațiunii conduse de Dacian Cioloș. Și liderii PLUS au anunțat că decizia va fi contestată la Înalta Curte. Alianța USR PLUS a fost anunțată în 2 februarie.

Dan Barna și Dacian Cioloș nu apar în actele constitutive ale USR, respectiv PLUS, înregistrate Tribunalului București, ci apar membrii fondatori în calitate de președinți.

Lista comună pentru eruroparlamentare este formată din: 1. Dacian Cioloş, preşedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragoş Pîslaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragoş Tudorache (PLUS). 6. Nicolae Ştefănuţă (USR), 7. Vlad Botoş (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituţă (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniuţ (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Ţoiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS).

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii