Dacian Cioloș ar putea fi susținut la șefia grupului ALDE-En Marche
Ultima Ora Politic

Dacian Cioloș vrea guvern intermediar și alegeri anticipate!

Fostul premier, Dacian Cioloș a anunțat că vrea guvern intermediar și alegeri anticipate! Prezent în studioul Digi 24 acesta nu a ezitat și a expus o variantă inedită: ”Să avem un guvern intermediar și majoritatea care se va forma să accepte, după alegerile prezidențiale, dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate”, a transmis Dacian Cioloș.  ”Cerem activ aceste alegeri ca să putem participa la ele și să intrăm activ la guvernare” a mai spus Dacian Cioloș.

Cu toate acestea, Dacian Cioloș a recunoscut că în acest moment, Parlamentul se dizolvă destul de greu. ”Suntem gata să ne asumăm guvernarea” a susținut Dacian Cioloș, în numele PLUS, lucrul acesta fiind posibil după alegerile parlamentare care ar duce la intrarea partidului în Parlamentul României, partid nereprezentat în legislativ. ”Văd posibil acest lucru- alegeri anticipate după alegeri prezidențiale.

În măsura în care acei parlamentari care spun că nu mai sunt de acord cu guvernarea PSD-ALDE acceptă că, mergând în fața alegătorilor, vor obține mandatul pentru o altfel de guvernare. (…) Cel mai democratic mod nu e înțelegerea pe sub masă, ci mergând în fața alegătorilor” a mai adăugat Dacian Cioloș despre înțelegerile care au loc în aceste momente.

Cu doar câteva ore înainte, Dacian Cioloş a anunţat că alianţa USR/Plus va susține din toate punctele de vedere pactul propus de președintele Klaus Iohannis. „Ne bucură propunerea preşedintelui Iohannis în ceea ce priveşte un acord naţional cu privire la justiţie. Aşa cum românii au susţinut în mod constant, justiţia trebuie să fie independentă de politică.

Prin urmare, PLUS susţine pe deplin punctele acordului propus. Considerăm însă că există încă 3 puncte care nu pot lipsi dintr-un astfel de acord”, a anunțat Dacian Cioloş.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.