Actriță Oana Pellea a renunțat să plece din țară pentru că și-a pus toate speranţele în Cioloș
Ultima Ora Politic

Dacian Cioloș, Stere Gulea și Mihai Șora, prezenți la protestul de lângă Ateneul Român

Dacian Cioloș, Stere Gulea și Mihai Șora, prezenți la protestul de lângă Ateneul Român

Mai multe personalități se află la protestul de joi seară, de lângă Ateneul Român, între care Dacian Cioloș, Dan Barna, Vlad Voiculescu, regizorul Stere Gulea și filosoful Mihai Șora.

Liderul USR Dan Barna, fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu, Stere Gulea și Mihai Șora se află printre sutele de protestatari prezenți la manifestarea de lângă Ateneul Român.

Câteva sute de persoane se află, la ora transmiterii știrii, lângă statuia lui Carol I din Capitală, pentru a protesta în fața liderilor europeni, aflați la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul UE. Protestatarii strigă „PSD, ciuma roșie!”.

Oamenii protestează față de Jandarmerie și față de PSD, adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari și a fost huiduit de aceștia.

„Nu vrem o nație de hoți!”, „PSD, ciuma roșie!” și „România cere fără grațiere” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă la eveniment.

„Sunt alături de acest protest, pentru că acest protest aduce mesajul României decente. E mesajul românilor care s-au săturat să aibă o țară al cărei Guvern și Parlament sunt casa de avocatură ai lui Dragna. Anul acesta trebuia să fie cel mai minunat an al nostru. România e în cea mai prestigioasă poziție de poltiică externă. (…) În loc de asta, avem o societate polarizată, o societate revoltată și oameni în stradă când această zi ar fi trebuit să fie o zi a bucuriei”, a declarat Dan Barna, lider USR, prezent și el la protest.

De asemenea, mai mulți protestatari au întâmpinat liderii europeni, pe traseul lor spre Ateneul Român, cu pancarte cu mesaje privind corupția.

„Vor fi prezenți Donald Tusk (Președintele Consiliului), Antonio Tajani (Președintele Parlamentului European), Jean-Claude Juncker (Președintele Comisiei). Alături de toți ceilalți decidenți ai Uniunii Europene. Vrem să fim alături de ei.
Vrem să fim văzuți de ei. Vrem să se înteleagă că, în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetățeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiție independentă, solidaritate, transparență în decizii și în cheltuirea banului public. (…) Te așteptăm în Piața George Enescu (lângă Ateneu și Palatul Regal), joi 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune: „Românii sunt cetățeni ai Uniunii Europene și luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiție independentă!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European Antonio Tajani și al Consiliului European Donald Tusk vor fi, începând de joi la București, cu ocazia inaugurării Președinției Consiliului UE preluată de România de la 1 ianuarie.

Președinția rotativă a Consiliului UE preluată de România va debuta, joi, cu o ceremonie de deschidere și un concert inaugural la Ateneul Român. De la ora 20.00 vor susține discursuri de deschidere președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, Calin Popescu Tăriceanu, președintele PE Antonio Tajani, președintele Consiliului European Donald Tusk și președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.