Referendum pe Justiție. Dacian Cioloș se întâlnește cu Klaus Iohannis: „Să fie foarte clar că justiția trebuie să îi apere pe oamenii cinstiți”
Ultima Ora Justiție Politic

Dacian Cioloș face anunțul despre viitorul Laurei Codruța Kovesi. Dragnea o urăște, dar asta nu o va împiedica să ajungă Procuror Șef European

Fostul premier Dacian Cioloș consideră că ura arătată de Liviu Dragnea și PSD față de Laura Codruța Kovesi nu împiedică instituțiile europene să îi recunoască acesteia meritele profesionale și crede că președintele Klaus Iohannis ar putea cere Guvernului să o susțînă pentru postul de procuror general european, dar că nu îl poate obligă.

„Cred că este și o răzbunare această atitudine. Nu ar trebui să uităm faptul că domnul Dragnea și apropiați ai dansului sunt implicăți într-un dosar pe care l-a deschis OLAF legat de fraudarea de fonduri europene. Acum va există această institutitie care va instrumenta dosare la nivel european inclusiv cu procurori din țările membre. Și poate să fie o teamă legată de acest lucru. Poate că mai are și alte lucruri pe conștiința.Eu văd și o ura a domnului Dragnea și a unora din PSD față de Kovesi, o ora care este expusă public și face rău României prin atitudinea pe care o au instituțiile din România, pentru că după cum vedeți această atitudine nu împiedică instituțiile europene să recunoască profesionalismul și calitatea Codruței Kovesi. Îl auzeam pe Tăriceanu care spunea că PE se implică în numirea procurorului și că noi nu ne implicăm. Nu, în România nu se implică Parlamentul, ci se implică politicienii punând mâna pe instituțiile care ar trebui să fie independente în acest proces. Acolo, PE se implică punând în valoare profesionalismul oamenilor respectivIohannis ar putea să ceară, dar în consiliul de miniștri, miniștrii și Guvernul sunt cei care reprezeinta România. Nu știu dacă ar putea obligă Guvernul să țină cont. Președintele poate să facă ce îi permite constituția și o face foarte activ”, a spus Dacian Cioloș la RFI România.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.