PSD-ist de frunte, condamnat pentru furt
Ultima Ora Externe Politic

Cutremur politic: Preşedintele Parlamentului, inculpat de justiţie

Seism în lumea politică franceză. Richard Ferrand, preşedintele Parlamentului francez (Assemblée nationale), membru de seamă al partidului prezidenţial, a fost inculpat noaptea trecută. Capul de acuzare: însușire de bunuri necuvenite, într-o afacere legată de nişte asigurări de sănătate din regiunea Bretania. Într-un comunicat, respectivul spune ca e «decis să-şi continue misiunea», arată rfi.ro.

Cutremur politic: Preşedintele Parlamentului, inculpat de justiţie 1

Richard Ferrand, al 4-lea personaj în statul francez în calitatea sa de Presedinte al Parlametului, a fost inculpat noaptea trecută după ce a fost audiat timp de aproape 15 ore de judecătorii de instrucţie.

Afacerea în care este suspectat este mai veche, din vremea când Ferrand a fost director al Mutuelles de Bretagne (grupare de asigurări de sănătate) între anii 1998 şi 2012.

Numele suspectului a fost făcut public prima oară în acest scandal în 2017 de săptămânalul Le Canard enchaîné. Pe vremea aceea Richard Ferrand a fost nevoit să demisioneze din postul de ministru al coeziunii teritoriilor.

Astăzi, Ferrand vrea să se menţină în post. «Sunt decis să-mi continui misiunea» a scris presşedintele Parlamentului într-un comunicat de presă.

Apropiat încă de la bun început al lui Emmanuel Macron, Richard Ferrand, figură importantă a partidului prezidenţial, beneficiază acum de sprijinul total al preşedintelui Republicii, afirmă surse de la palatul Elysée.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.