CUTREMUR în sistemul medical
CUTREMUR în sistemul medical
Exclusiv Justiție Ultima Ora

CUTREMUR în sistemul medical. Procurorii DNA au descins la Spitalul ”Marius Nasta”. Doctorii prinși cu ȘPAGĂ. 31 de persoane duse la audieri

Este cutremur în sistemul medical din România.

După ce, a fost arestat pentru luare de mită, directorul adjunct al Spitalelor din București, Cristian Plută, sistemul medical se confruntă cu o nouă lovitură a procurorilor DNA.

Cristian Plută a fost reținut
Cristian Plută a fost reținut

Procurorii fac patru percheziții la Spitalul ”Marius Nasta”, din Capitală, unde se bănuiește că mai mulți medici au luat mită pacienților pentru controalele pre și postoperatorii.

”La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticoruptie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti), în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Pe parcursul anilor 2022 – 2023,  mai mulţi medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Bucureşti au primit, în mod repetat, diverse sume de bani şi bunuri de la  diferiţi pacienţi ai acestui spital, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu: efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale.

Medicii de la ”Marius Nasta”, prinși cu șpagă
Medicii de la ”Marius Nasta”, prinși cu șpagă

De asemenea, au fost făcute investigaţii financiare, din care au rezultat diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la sediile din 12 judeţe ale  Direcţiei Generale Anticoruptie sunt conduse, în vederea audierii, un număr de 31 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Directia Generală Anticoruptie”, anunță DGA.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.