Cumpănașu e în corzi. Va merge la pușcărie. DNA intră pe fir 1
Ultima Ora Politic Prezidențiale 2019

Cumpănașu e în corzi. Va merge la pușcărie. DNA intră pe fir

DNA a solicitat Ministerului Culturii documente legate de contractul pe care această instituție l-a încheiat, în septembrie anul trecut, cu fundația condusă de Alexandru Cumpanasu. Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Cumpanasu, a primit o finanțare nerambursabilă de aproximativ 1 milion de lei, conform libertatea.ro

Finanțarea s-a făcut în cadrul programului pentru Centenar, iar 840.000 de lei din acea suma au fost plătiți că drepturi de autor direct către Cumpanasu, în schimbul realizării a trei lucrări despre Marea Unire.

Libertatea a dezvăluit că aceste trei lucrări sunt, de fapt, trei broșuri, de maximum 18 pagini fiecare, broșuri al căror conținut a fost copiat, cu mici modificări, de pe Wikipedia, Google sau de pe diverse site-uri.

În replică, Alexandru Cumpanasu a susținut că este vorba despre trei cărți, cu peste 200 de pagini fiecare, pe care le-a scris într-o luna: „Am și eu niște capabilități, aveam ideile dinainte”. Autorul a refuzat însă invitația de a veni și a prezența cărțile respective. Versiunea lui Alexandru Cumpanasu a fost susținută și de răspunsul de la Ministerul Culturii, răspuns în care se arată că ar fi vorba despre trei volume, de peste 200 de pagini fiecare, tipărite fiecare în tiraje de 1.000 de exemplare.

Direcția Națională Anticorupție a solicitat cărțile de la Ministerul Culturii, însă instituția a trimis tot cele trei broșuri. De asemenea, DNA a solicitat proiectul depus de asociația lui Cumpanasu la Minister, în cadrul concursului de proiecte pentru finanțare nerambursabilă. Până la această ora, potrivit unor surse din Ministerul Culturii, acel proiect inițial nu a fost încă găsit și trimis către DNA.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.