Cum a convins un spital din România medicii să se angajeze
Ultima Ora Sănătate Social

Cum a convins un spital din România medicii să se angajeze

Spitalul din localitatea gălățeană Târgu Bujor a reușit să angajeze 8 medici, după ce specialiștilor le-a fost asigurat transportul către unitatea medicală. Zilnic, medicii, printre care și managerul spitalului, fac naveta cu un microbuz cumpărat cu bani din bugetul Consiliului Județean Galați, conform mediafax.ro

În ultimii ani, conducerea Spitalului din Târgu Bujor a organizat mai multe concursuri de angajare pentru a acoperi posturile din organigrama instituției. Deoarece la concursuri nu s-au prezentat specialiștii doriți, activitatea în spital se desfășura cu mari greutăți, iar unitatea risca să fie închisă. Ca să depășească impasul, autoritățile județene au avut ideea de a asigura transportul medicilor dispuși să lucreze la Spitalul din Târgu Bujor.

„Am achiziționat microbuzul pentru medici deoarece nu aveam specialiști la Spitalul din Târgu Bujor. Ne-am dat seama că așa putem convinge specialiști să meargă acolo. Și am avut dreptate, spitalul a făcut mai multe angajări. Eu personal am vrut să mă asigur că astfel cetățenii din oraș beneficiază de servicii medicale de calitate. Și aici nu este vorba doar despre investițiile pe care le facem, ci și despre calitatea actului medical, despre personalul medical, despre specialiști”, a declarat, pentru MEDIAFAX, președintele CJ Galați, Costel Fotea.

După ce li s-a oferit transport gratuit, opt medici din orașul Galați au acceptat să facă naveta și zilnic parcurg 60 de kilometri până la noul loc de muncă.

„Mașina este o achiziție foarte bună. Sperăm să atragem prin această idee și alți medici specialiști. Eu am venit la acest spital pentru că pot să-mi fac meseria, dar vă spun sincer, mi s-a spus de la început că transportul este asigurat, e un confort psihologic. Nu conducem, venim odihniți. Este un factor favorizant, în proporție de 60% asta m-a convins”, a spus medicul Gabriela Marian Bucur.

După 40 de ani de activitate la Spitalul Județean din Galați, chirurgul Ștefan Chicoș a decis să meargă la Târgu Bujor pentru că a auzit că unitatea nu are niciun specialist în domeniul său.

„Plecăm la 7.30 de acasă, ajungem la 8.15 aici, stăm până la 13.00, 14.00, când se termină tura. Uneori mai devreme, uneori mai târziu, este și în funcție de programul managerului. Microbuzul pleacă de la Spitalul Județean, trece pe la Grădina Publică și ne ia de pe traseu. Eu fac câțiva pași (…) După 40 de ani de zile petrecuți la Spitalul Județean ce era să fac, să stau acasă? Am înțeles că aici este nevoie de o mână de ajutor, că niciun chirurg nu vrea să vină. Trebuie să-i ajute și pe oamenii ăștia cineva”, a declarat chirurgul Ștefan Chicoș.

Printre medicii care fac naveta este și managerul spitalului din Târgu Bujor.

„Este cea mai mare problemă a noastră, a spitalului, lipsa de personal. Mărturisesc că datorită investițiilor, a asigurării transportului, problema personalului s-a mai rezolvat. Probleme încă sunt, avem multe posturi descoperite, iar după ce se va termina noul ambulatoriu, vom avea nevoie de și mai mulți medici și asistente medicale. (…) Ne ajută microbuzul, la o lună după ce l-am achiziționat am angajat primul medic și un director economic. Erau funcții la care nu se prezenta nimeni la concurs. Când au aflat că se asigură transport, oamenii au devenit interesați de pozițiile scoase la concurs”, a declarat managerul Spitalului din Târgu Bujor, Victoria Gheonea.

Spitalul din Târgu Bujor trece prin mari transformări, fiind consolidat, modernizat și extins cu ajutorul fondurilor europene.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii