Document Bombă. Dăncilă și Teodorovici intră la Pușcărie. Au fost prinși
Ultima Ora Politic

Cu Dăncilă și Teodorovici la guvernare riscăm să pierdem 9,5 miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile

Deputatul PNL Nicolae Giugea critică în termeni foarte duri nepăsarea și nepriceperea Guvernului PSD-ALDE, care nu a reușit în peste doi ani și jumătate nici măcar să trimită la Bruxelles proiecte serioase și solicitări ferme pentru a aduce în România fondurile gratuite, deși ne apropiem de sfârșitul cadrului financiar multianual 2014-2020:

”Dăncilă și Teodorovici joacă ping-pong cu soarta țării, dând cu piciorul la zecile de miliarde de euro care așteaptă să fie cheltuite în interesul României. Deși ar putea să aducă în țară bani cu totul gratuiți, care în mare parte intră la buget, ei au introdus taxe noi pentru sectorul energetic, pentru comunicații și sistemul bancar și au menținut aberanta supra-acciză la carburanți. Dăncilă și Teodorovici sunt extrem de toxici pentru țară, pentru că bagă mâna până la cot în buzunarul românilor, în loc să întindă mâna și să ia fondurile europene care ne-au fost repartizate de Comisia Europeană.

Românii trebuie să știe că din cele peste 30 de miliarde de euro pe care le puteam cheltui în perioada 2014-2020 pentru a construi autostrăzi, căi ferate, poduri, spitale, școli, universități, sisteme de irigații, sisteme moderne de comunicații, diguri de protecție împotriva inundațiilor și multe altele, Guvernele PSD-ALDE nu au cheltuit mai nimic. Mai precis, până astăzi, au intrat efectiv în România cca. 8,8 miliarde de euro, din care peste 4 miliarde reprezintă subvențiile acordate în agricultură, unde nu este necesar să se întocmească proiecte. Diferența de bani nu s-a cheltuit pe proiecte noi, ci pe cele vechi, începute încă de pe vremea Guvernului Boc, pe care nici astăzi Guvernele PSD-ALDE nu au fost în stare să le finalizeze, cum ar fi de pildă bucățile din Autostrada Sibiu-Nădlac, Autostrada Sebeș-Alba sau Autostrada Transilvania. Așa-zisele proiecte noi cu care se laudă PSD și ALDE pe la televiziuni sunt doar niște șantiere abandonate, pe care s-au aruncat 3 borduri și 2 grămezi de nisip, până au plecat televiziunile!

Este extrem de grav că pentru cca. 9,5 miliarde de euro Dăncilă și Teodorovici nici măcar nu au transmis la Bruxelles proiecte ca să ceară acești bani. Știm cu toții că dacă România nu cere banii alocați, prin depunerea de proiecte fezabile, se consideră că țara noastră nu are nevoie de ei și atunci banii vor merge către state care vor și pot să se dezvolte, cum sunt Polonia, Ungaria, Cehia și chiar Bulgaria, la care în urmă cu ceva ani ne uitam condescendent.

Este fără echivoc faptul că Dăncilă și Teodorovici s-au lansat într-un concurs de frumusețe și pozează în cuplul irezistibil de candidați pentru la toamnă, însă incompetența lor ne costă enorm, pe fiecare în parte. Mai grav este faptul că aflați în fața unei crize bugetare majore, celor două personaje nici măcar nu le trece prin cap să aducă fondurile europene în țară și să rezolve problema, ci scormonesc o încropeală, cât să închidă anul bugetar cu un deficit de sub 3% din PIB.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Nicolae Giugea.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii