Teodorovici l-a dat afară de la ANAF pe fostul ministru de Finanțe
Teodorovici este în corzi. ”Țara e în faliment, nu mai știe de unde să mai cârpească”
Ultima Ora Politic

Critici dure la adresa Ordonanței Lăcomiei. ”Care sunt efectele toxice ale acesteia”

Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, critică în termeni foarte duri prevederile Ordonanței Lăcomiei și enumeră câteva dintre efectele toxice generate de aceasta:

            „Niciodată un guvern al României nu a reușit să bulverseze economia atât de grav cum a făcut-o Guvernul Dragnea 3 prin adoptarea Ordonanței de urgență nr. 114/2018. Niciodată un guvern al României nu a aprobat o ordonanță atât de importantă cu numai 3 zile înainte de începutul anului, fără dezbateri, fără consultări, fără studii de impact, luând prin surprindere toate părțile afectate: companii, investitori, bănci și cetățeni. OUG nr. 114/2018 a fost denumită, pe bună dreptate, Ordonanța Lăcomiei, deoarece prin toate prevederile sale demonstrează lăcomia unui Guvern incompetent și incapabil să gestioneze corect țara și dă o lovitură dură veniturilor întregii populații.

            În continuare, voi enumera numai câteva dintre efectele toxice pe care acest act normativ le-a produs deja în numai două luni de la intrarea în vigoare sau le va produce în perioada imediat următoare.

            Ordonanța Lăcomiei scumpește viața tuturor cetățenilor români. Deși, în mod mincinos, guvernanții au tot declarat că aceasta va avea drept consecință stoparea creșterii prețurilor și tarifelor, taxele noi care au fost impuse companiilor din domeniile energiei și comunicațiilor și sistemului bancar au scumpit deja totul! Facturile pentru energia electrică și gaze au crescut considerabil, cele pentru televiziune, telefonie și internet s-au majorat de asemenea, iar prețurile benzinei și motorinei, dar și cele ale tuturor produselor de bază, alimentare și nealimentare, au explodat încă din luna ianuarie, România înregistrând în această perioadă cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană.

            Ordonanța Lăcomiei scumpește creditele și lovește în băncile românești. În numai o lună de la implementarea noilor taxe, cursul de schimb leu/euro a atins maximele istorice, dobânzile la credite au crescut, iar băncile au început să acorde credite cu mult mai multă reținere, spulberând speranțele tinerilor care își doresc să cumpere o casă sau o mașină în rate. Restrângerea creditării va avea efecte dezastruoase și asupra sectorului construcțiilor, în care lucrează sute de mii de oameni, domeniu care și așa a intrat într-un declin sever încă din anul 2018. Ce se va întâmpla anul acesta este greu de estimat, pentru că nimeni nu va mai construi apartamente și case dacă nu va avea cui să le vândă.

            Ordonanța Lăcomiei desființează practic Pilonul 2 de pensii. Se mai îndoiește oare cineva de faptul că Liviu Dragnea și falșii economiști care îl sfătuiesc și-au propus să naționalizeze cele 48 miliarde de lei pe care peste 7,2 milioane de angajați le-au economisit pentru a-și asigura o pensie mai bună la bătrânețe? Guvernul lovește cu Ordonanța Lăcomiei în viitorii pensionari, impunând administratorilor fondurilor private de pensii condiții imposibil de îndeplinit, pentru a-i determina să plece din România și păcălindu-i pe români pentru a-i convinge să renunțe de bună voie la banii pe care i-au acumulat în conturile individuale. Niciun alt guvern al României nu a îndrăznit să deturneze banii strânși în contul pensiilor viitoare pentru a acoperi cheltuielile curente pe care le-a angajat cu atâta inconștiență. Totodată, prin Ordonanța Lăcomiei, Liviu Dragnea și Darius Vâlcov au amânat majorarea punctului de pensie cu 8 luni și i-au condamnat pe foștii deținuți politici la o viață de mizerie.

            Ordonanța Lăcomiei mărește impozitele și taxele locale. De doi ani primăriile primesc bani tot mai puțini și sarcini tot mai multe. În acest fel, Guvernul pedepsește cetățenii obligând administrațiile publice locale să majoreze substanțial impozitele și taxele.

            Este greu de realizat o sinteză a măsurilor toxice pentru cele mai competitive domenii ale economiei României și pentru nivelul de trai al cetățenilor care se regăsesc în cele 96 de pagini ale Ordonanței Lăcomiei. De asemenea, este imposibil de înțeles de ce Guvernul PSD-ALDE a adoptat un act normativ atât de nociv, care dăunează crunt tuturor părților implicate. Într-o astfel de situație, nu există decât un singur lucru de făcut pentru a preîntâmpina intrarea țării într-o criză profundă: abrogarea de urgență a Ordonanței Lăcomiei, Ordonanța care bagă România în faliment. Din păcate, Premierul și Ministrul Finanţelor Publice au demonstrat, prin declarațiile făcute în ultimele zile de la microfonul Camerei Deputaților, că nu sunt conștienți de necesitatea stringentă a adoptării unei astfel de decizii, domnul Eugen Orlando Teodorovici afirmând chiar, cu nonșalanță, că ,,OUG 114 este actul normativ cel mai curajos de la Revoluție încoace”. Din acest motiv, fac apel la parlamentarii PSD, ALDE, UDMR și la cei din Grupul minorităților naționale solicitându-le să pună interesele cetățenilor înaintea obligațiilor de partid și să acționeze cu toată fermitatea, până nu este prea târziu, pentru anularea acestui act normativ.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.