Un bărbat de 34 împușcat mortal
Un bărbat de 34 împușcat mortal
Externe Ultima Ora

CRIMĂ în SUA. 6 morţi, dintre care 3 copii, într-un atac armat într-o şcoală creştină din Nashville. VIDEO

Trei copii şi trei adulţi au fost împuşcaţi luni într-o şcoală creştină privată din Nashville, în sudul Statelor Unite, o dramă cu circumstanţe încă neclare, care a redeschis dezbaterea asupra ravagiilor pe care le fac armele de foc în această ţară.

Potrivit Reuters, cei trei copii ucişi aveau toţi 9 ani: Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney. Adulţii care şi-au pierdut viaţa sunt directoarea şcolii Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, o pasionată de pickleball, Cynthia Peak, despre care poliţia a spus că ar fi fost o profesoară suplinitoare, şi gardianul Mike Hill, ambii în vârstă de 61 de ani.

Persoana care a comis atacul armat, identificată de poliţie ca Audrey Elizabeth Hale, a fost împuşcată rapid de ofiţerii sosiţi la faţa locului. Tânără în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, se identifica ca persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Atacatorul a intrat în această şcoală creştină privată din capitala statului Tennessee, The Covenant School, înarmat cu două puşti de asalt şi un pistol şi a tras printr-o uşă de sticlă după care s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a făcut victime.

Motivul atacului este deocamdată necunoscut, dar poate fi legat de o ranchiună împotriva şcolii, a declarat şeful poliţiei din Nashville, John Drake.Un manifest descoperit în timpul unei percheziţii în locuinţa lui Audrey Hale a indicat alte potenţiale ţinte, a spus el.

Acest document, precum şi un plan în care sunt indicate punctele de acces în şcoală şi alte note suplimentare găsite în maşina sa, par să indice că atacul armat a fost premeditat, conform agerpres.ro.

Ce a transmis președintele SUA, Joe Biden
Ce a transmis președintele SUA, Joe Biden

Ce spune Joe Biden

Preşedintele SUA, Joe Biden, a condamnat luni atacul de la o şcoală din Nashville (Tennessee), în care şi-au pierdut viaţa trei copii şi trei adulţi, şi a subliniat că trebuie făcut „mai mult” pentru a proteja instituţiile de învăţământ.

„Trebuie să facem mai mult pentru a opri violenţa cu arme de foc. Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja şcolile, astfel încât acestea să nu devină închisori. Solicit din nou Congresului să adopte interdicţia privind armele de foc”, a declarat el la începutul unui summit al femeilor antreprenor.

O tânără femeie puternic înarmată a deschis focul luni la o şcoală primară din Nashville, în sudul SUA, omorând trei copii şi trei adulţi, înainte de a fi ucisă de poliţie.

Înarmată cu „cel puţin două puşti de asalt şi un pistol”, ea a pătruns în cursul dimineţii în incinta unei şcoli creştine private, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Don Aaron, într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.T

ânăra a intrat pe o uşă secundară şi a tras numeroase focuri de armă în timp ce avansa prin şcoală, ‘The Covenant School’, care are aproximativ 200 de elevi şi aproximativ patruzeci de angajaţi.Atacatoarea este o femeie de 28 de ani din Nashville, potrivit poliţiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.