Crima din Dâmbovița. ”Guvernul PSD neinteresat de protecția copiilor noștri!” 1
Ultima oră. S-a găsit ADN-ul olandezului în locul în care a fost descoperit trupul Adrianei
Ultima Ora Politic

Crima din Dâmbovița. ”Guvernul PSD neinteresat de protecția copiilor noștri!”

O nouă crimă zguduie România, încă o fetiță e ucisă, pentru că e nevoită să meargă pe jos de la școală până acasă, în satul următor, ori să accepte oferta unui „binevoitor”, care s-a dovedit a fi un pedofil criminal, dacă se adeverește suspiciunea! Constatăm cu toții că naveta școlară devine din ce în ce mai importantă în România, nu doar pentru a reduce absenteismul și abandonul școlar, dar și pentru siguranța elevilor.

Mihaela, fetița de 11 ani din Dâmbovița, care trebuia să meargă zilnic o jumătate de oră pe jos spre și de la școala situată în altă localitate decât cea de domiciliu, trecând pe lângă un lan de porumb, nu ar fi acceptat oferta unui străin de a o lua în mașină, dacă ar fi avut la dispoziție un microbuz școlar pentru navetă.

Au mai fost și alte fete în ultimele luni, care au plătit cu viața neglijența și indiferența în ceea ce privește naveta elevilor, atât în ceea ce privește asigurarea mijloacelor de transport necesare, cât și decontarea acestui serviciu.

Asigurarea navetei elevilor a fost cerută tot mai vehement de parlamentarii PNL, pentru că ea e o condiție pentru participarea acestora la școală într-o Românie campioană la abandon școlar. În lumina celor întâmplate recent, vedem că asigurarea navetei și decontarea ei, sunt esențiale și pentru siguranța elevilor, chiar pentru a-i menține în viață.

Solicit din nou, cu maximă celeritate, abrogarea OUG 51/2019 care scoate transportul județean din sfera serviciilor publice pentru a se permite decontarea navetei școlare, dar și eliminarea plafonării sumelor decontate pentru navetă. Cer Guvernului să dea dovadă de responsabilitate și să răspundă solicitărilor venite nu doar de la deputații PNL, dar și de la elevi, părinți, sindicate și diverse organizații. Câte fete trebuie să mai moară ca Guvernul să facă ce are de făcut în acest sens?, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Florica Chereches.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.