Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va vota referendumul!
Ultima Ora Justiție Politic Social

Cosmin Gușă frânge PSD pe genunchi: ”Dragnea e dublu condamnat. Unde e legitimitatea?”

Cosmin Gușă a atacat dur președintele PSD, Liviu Dragnea, despre care spune că lasă partidul fără credibilitate, în emisiunea pe care o realizează la Realitatea TV.

Cosmin Gușă frânge PSD pe genunchi: ”Dragnea e dublu condamnat. Unde e legitimitatea?”

„Dragnea e dublu condamnat. Unde e legitimitatea? Absolut orice teorie aţi spune, voi, cei din PSD, ele intră în acest zid, al faptului că „De ce vorbiţi voi, că şeful vostru e dublu condamnat?”. Un preşedinte la PSD, cum ar fi Oprişan, dar care a fost achitat, ar avea o cu totul altă alonjă să discute despre asta”, de afirmat Cozmin Gușă.

„Dragnea lasă PSD fără credibilitate. România a fost devalizată şi conştiinţa cetăţenilor e că n-au sesizat niciodată nişte vinovaţi cu subiect şi predicat. Românii se frământă la TV, le pare extrem de rău, se simt nereprezentaţi. Faptul că au această conştiinţă că li s-ar pune pumnul în gură, asta apropo de 10 August, este dezabuzant. Dosarul 10 August se va rezolva în curând”, a mai spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Dosarul despre evenimentele privind incidentele violente de la mitingul ce a avut loc pe 10 august 2018, din Piaţa Victoriei din Bucureşti, este în fază de cercetare la Parchetul General. „În vederea stabilirii situației de fapt, au fost audiați, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părți civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite”, anunța PICCJ la începutul lunii februarie.

„De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conțin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât și cele transmise de către instituțiile de ordine publică sau de alte persoane juridice”, se mai arăta în comunicatul Parchetului General.

„Totodată, menționăm că este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției. Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuții și au acționat în data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate și înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi avute în vedere la soluționarea cauzei”, mai precizau procurorii.

Liviu Dragnea a fost acuzat, de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, de implicare în evenimentele din 10 august. Bădulescu a declarat, la începutul anului, că a mințit în declarațiile date în anchetă.

„Este lupta între Liviu Dragnea, între disperarea unui preşedinte de partid de a ţine monolit un partid care îi serveşte intereselor dumnealui, în detrimentul unor oameni care vor să ducă la bun sfârşit nişte programe pentru cetăţeni. Îmi asum ceea ce ştiu, oricum viaţa mea în PSD este o chestiune de zile şi tocmai de aceea vreau să vă spun că, dacă voi avea întotdeauna ceva de spus, o voi spune, lucru pe care îl voi face. Am preferat să folosesc acel cuvânt pe care toată lumea astăzi spune că de ce ai minţit. Trebuie să ştiţi că este un vector de a atrage atenţia asupra unei situaţii, pentru că, dacă aş fi spus că aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat. Situaţia de pe data de 10 aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da, care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea”, a spus atunci viceprimarul, între timp exclus din PSD.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.