CORONAVIRUS! NE APROPIEM DE STAGIUL 4. ANUNȚUL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII. 10.000 DE DIAGNOSTICAȚI 1
Ultima Ora Breaking News Sănătate Social

CORONAVIRUS! NE APROPIEM DE STAGIUL 4. ANUNȚUL MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII. 10.000 DE DIAGNOSTICAȚI

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că autorităţile române se aşteaptă la un vârf al epidemiei generate de noul coronavirus în a doua jumătate a lunii aprilie, acesta spunând că la acel moment se aşteaptă ca în România aproximativ 10.000 de pacienţi să fi fost diagnosticaţi.

Ministrul Sănătăţii a precizat să pregăteşte o nouă ordonanţă militară cu noi măsuri.

Acesta susţine că România se apropie de scenariul patru, în care pacienţii cu simptome uşoare vor fi trataţi acasă, urmând a fi duşi  la spital doar cei cu simptome moderat-severe, care vor fi duşi la secţiile de boli infecţioase şi crei critici, care vor fi trataţi în secţiile ATI.

În acest scenariu, în care numărul pacienţilor diagnosticaţi va depăşi 2000, personalul medical pozitiv la Covid -19 dar asimptomatic va trata pacienţii spitalizaţi, iar spitalele suport, 36 la număr, vor primi şi ele pacienţi infectaţi, în cele 8000 de paturi pe care aceste spitale le însumează.

Se aşteaptă un vârf al epidemiei de Covid-19 în a doua jumătate a lunii aprilie

„Suntem în România într-un moment în care preconizăm un vârf al acestei pandemii spre a doua jumătate a lunii aprilie, cu un număr mediu de cazuri în jur de 10.000 dar trebuie să ne gândim că acest număr poate fluctua în funcţie de evoluţia ulterioară şi a respectării anumitor reguli pe care trebuie să ni le impunem.

Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit atunci vom avea şi efecte nefaste cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a afirmat Nelu Tătaru.

 Va fi extinsă testarea la cei care prezintă simptome respiratorii. Nu se va face testare în masă

”Trebuie să înţeleagă toată lumea că aceste testări sau un rezultat negativ nu pot înlocui o izolare, nişte măsuri de precauţie, precum nu pot înlocui nici acea distanţare socială” a precizat ministrul. Ministrul Sănătăţii a afirmat că să pregăteşte o nouă ordonanţă militară cu noi măsuri. Media de vârstă a pacienţilor infectaţi în România este de 40-49 de ani, a menţionat el.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.