Corina Crețu, atac devastator la Guvernului: ”Se minte cu nerusinare. Este dezastru”
Ultima Ora Politic

Corina Crețu NU OPREȘTE atacurile asupra Guvernului. Iată ce spune comisarul european

Corina Crețu NU OPREȘTE atacurile asupra Guvernului. Iată ce spune comisarul european

Comisarul european Corina Crețu își continuă atacurile la adresa Guvernului, după ce a spus că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului României. Acum, Corina Crețu își face un scurt bilanț și arată că este dureros faptul că în anumite State Membre se pun anumite nereușite pe seama Comisiei Europene, o retorică des întâlnită în România.

”Acum patru ani aveam prima mea intalnire cu colegii din DG Regio, dupa nominalizarea mea de catre Presedintele Comisiei Europene, Dl Jean-Claude Juncker, in calitate de Comisar European pentru Politica Regionala.
Am constiinta impacata in legatura cu lucrurile bune pe care le-am facut: incheierea programelor pentru perioada 2007-2014 in toate Statele Membre, incheierea Acordurilor de Parteneriat si a Programelor Operationale pentru perioada 2014-2020, dar mai ales negocierea Bugetului european pentru politica regionala, 2021-2027, cand pentru prima data in istoria Uniunii Europene suma cea mai mare, 373 miliarde de euro, vor fi alocati catre politica de coeziune, iar din aceasta suma 80 la suta vor fi investiti in regiunile mai putin dezvoltate din Europa.
Am lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene, un alt grup de experti lucreaza pentru strategii adaptate la nevoile cetatenilor din regiunile ramase in urma, lucram pentru a adapta regiunile carbonifere la cerintele secolului 21.
Ma doare sa vad ca unele neimpliniri ale Statelor Membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autoritatilor nationale si locale. In orice caz, felicit toate Statele Membre pentru progresele realizate, mi-as dori sa vad o implementare accelerata a unor proiecte de calitate si vreau sa va asigur ca vom lucra in continuare cu autoritatile pentru a facilita acest lucru.
Le multumesc tuturor colegilor mei din Cabinet, de la DG Regio, din Comisie, tuturor Guvernelor si ministrilor cu care am lucrat in ultimii patru ani.
Singurul meu obiectiv este de a vedea ca regiunile se dezvolta, viata oamenilor se imbunatateste considerabil gratie solidaritatii europene si a fondurilor pe care le gestionez.
Va doresc o zi frumoasa!”, arată Corina Crețu, pe pagina personală de Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.