Reuniunea miniştrilor europeni responsabili cu dezvoltarea urbană. Corina Crețu, la ultimul eveniment
Consiliul Uniunii Europene a respins, luni, propunerea președintelui în exercițiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari în funcții atribuțiile Corinei Crețu și lui Andrus Ansip, după ce aceștia au preluat mandate de eurodeputați.
Ultima Ora Politic

Corina Crețu, ATAC la omul lui Dan Voiculescu. Marius Pieleanu DEZINFORMEAZĂ

Corina Crețu, ATAC la omul lui Dan Voiculescu. Marius Pieleanu DEZINFORMEAZĂ

”Îmi cer scuze că astăzi a fost ziua precizărilor, dar tocmai am aflat că la acceași emisiune de aseară, “Punctul de întâlnire”, dl Marius Pieleanu, pe care îl apreciez dar care își întețește atacurile la adresa mea (ceea ce e dreptul sau, firește), ar fi afirmat că nu sunt membru PSD.

De aceea, precizez că am devenit membru PSD în 1991, am fost aleasă atât deputat, cât și senator pe listele PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, am condus lista candidaților PSD, ocazie cu care partidul a câștigat 16 mandate de euro-deputați, din 32 de locuri ce revin României în Parlamentul European. Am fost nominalizată Comisar European pentru politică regională de Guvernul PSD, scrisoarea de propunere fiind semnată de Primul Ministru PSD. După nominalizare, serviciile legale ale Comisiei Europene m-au informat că nu mai am dreptul de a ocupă funcții executive în cadrul partidului. În acest sens, la fel că toți colegii mei Comisari care dețineau funcții în partidele lor, am transmis conducerii de la acea vremea a PSD o scrisoare prin care le mulțumeam tuturor membrilor de partid pentru faptul că mă aleseseră prin vot la ultimul Congres Vicepreședinte al partidului, dar din păcate sunt nevoită să mă suspend din această funcție pe perioada ocupării postului de Comisar European.

Că și conduită morală, am datoria să ajut toate Guvernele, lucru pe care îl fac în toate Statele Membre. Dar convingerile mele personale sunt legate de valorile social-democrate europene. Tocmai de aceea, din 1996 și până în 2014 am participat, în toată țară, în campanii electorale, alături de mii de colegi din toată țară. Că și Comisar European, începând cu 2014, am încercat să am o relație corectă cu toate Guvernele,indiferent de culoarea politică a acestora. Politică regională nu are culoare politică, este despre și pentru cetățeni.

Sunt șocată că o simplă precizare legată de suma alocată studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale (suma pe care Dl Marius Pieleanu a precizat că se ridică la 250 de milioane de Euro, când în realitate este 1,8 milioane de Euro), orice efort îl fac pentru accelerarea implentarii ptoiectelor, toate luările mele de poziție sunt interpretate că atacuri la PSD. Eu iau aceste poziții pentru că mi-aș fi dorit că România să înregistreze progrese mai mari, mai ales în domeniul infrastructurii de transport și în domeniul medical. Plus, se apropie încheierea cadrului financiar pentru perioada 2014-2020, deci fiecare țară mai are puțin timp să își cheltuie alocațiile venite de la Bugetul Uniunii Europene. Nu am pus niciodată neîmplinirile sau întârzierile pe umerii unui Guvern sau a unui partid. Rolul meu este ajut, să găsim soluții, să încercăm să cintribuim împreună la dezvoltarea economică și socială a României.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.