Corina Crețu aduce dovada. Dragnea minte. Guvernul Dăncilă nu vrea Autostrada Moldova
Ultima Ora Economic Politic

Corina Crețu aduce dovada. Dragnea minte. Guvernul Dăncilă nu vrea Autostrada Moldova

Comisarul european pentru Dezvoltare, românca Corina Crețu spune că există bani la Uniunea Europeană pentru finanțarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Moldova.

Candidata Pro România la alegerile europalamentare, Corina Crețu a criticat faptul că nici până la această oră oficialii de la București nu au depus dosare de finanțare pentru începerea lucrărilor la șoseaua care va lega Transilvania de moldova.

„În legătură cu autostrada Moldova, serviciile noastre de la DG Regio au avut consultări cu Guvernul României şi evaluarea noastră este că putem oferi finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate pe actuala perioadă de programare, dar avem nevoie de o solicitare din partea Guvernului României, pe care nu o avem. Deci noi ne-am oferit, la Comisie, să realizăm studiul de fezabilitate pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pe perioada actuală de programare şi din viitorul buget, de la 1 ianuarie 2021, să se realizeze construcţia efectivă. Dar aceste lucruri nu le putem face fără a primi un proiect – la fel cum e şi cazul Sibiu – Piteşti, care are prioritate în masterplanul de transport – fără ca proiectele să fie depuse la Comisie”, a declarat Corina Creţu.

Liderul PSD Liviu dragnea a declarat vineri că Executivul a demarat lucrările pentru autostradă, fapt contrazis de evidențe, întrucât nici măcar un milimetru de drum nu a fost început.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.