Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va vota referendumul!
Ultima Ora Politic

Contre între Dragnea și Oprișan pe legile justiției. ”Eu nu am experiența dl Oprișan. Dar va exista o decizie”

Președintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns lui Marian Oprișan, spunând că nu are experiența sa, atunci când vine vorba despre OUG pe justiție, dar că din ce a înțeles articolul care a stârnit nemulțumiri e inspirat din regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni, scrie Mediafax.

„Eu nu am experiența dl Oprișan, deci mă abțin să comentez (…) Am văzut-o după aia și acum o susțin. Dacă, din ce am înțeles, acel articol care a stârnit foarte multe nemulțumiri, a fost inspirat de regulamentul pentru desemnarea procurorilor europeni, care permite și judecătorilor să devină procurori europeni. Dacă acel articol a generat atâtat nemulțumire, după întâlnirea de azi va exista o decizie a premierului și ministrului Justiției”, a declarat Liviu Dragnea.

‘Eu am vorbit cu câțiva specialiști. Cum să se spună că se scoate de sub tutela procurorului general. În primul rând, cuvântul e folosit greșit”, a mai spus Dragnea.

Marian Oprișan, vicepreședinte PSD, a declarat luni că este nevoie de corectarea OUG care vizează justiția, astfel încât să intre în în nota legală și constituțională, afirmând că Secția pentru anchetarea magistraților trebuie să fie în subordinea procurorului general.

„După părerea mea, acest aspect, ca și ceea ce s-a întâmplat cu DNA la un moment dat, trebuie reglementat, pentru că toate secțiile de procurori din România trebuie să fie sub Ministerul Public, sub procurorul general. (…) Eu cred că această OUG trebuie pusă în nota legală și constituțională. Eu cred că secția pentru anchetarea magistraților trebuie să rămână componentă a Ministerului Public și să fie sub jurisdicția procurorului general ca să poată exista control ierarharhic”, a spus vicepreședintele PSD.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.