Caz ȘOCANT în Dolj. Tânăr de 19 ani, arestat
Caz ȘOCANT în Dolj. Tânăr de 19 ani, arestat
Justiție Ultima Ora

ȘOC la ANAF Ploiești. O consilieră și un contabil reținuți de DNA pentru 30 de zile

Procurorii DNA au reținut miercuri un contabil și o funcționară de la Finanțele Ploiești. Ei sunt acuzați de trafic de influență și complicitate la trafic de influență.

DNA susține că, în 4 iunie, contabilul a fost prins în flagrant când a primit de la omul de afaceri suma de 20.000 euro.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a inculpaților:

G.M., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență,NAE NICOLETA LUCIA, consilier superior în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:În perioada ianuarie – iunie 2024, inculpatul G.M., direct sau prin intermediul inculpatei Nae Nicoleta Lucia, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro din care a primit inițial 5.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București și că-i va determina pe aceștia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăți comerciale ce aparțineau martorului și care înregistrau datorii la bugetul de stat.

În contextul menționat mai sus, la data de 04 iunie 2024, inculpatul G.M. ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.La data de 05 iunie 2024, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, anunță procurorii.

Sediul ANAF Ploiești
Sediul ANAF Ploiești

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.