Consilier local din Gorj, acuzat că a furat pe bucăți două ambulanțe 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Consilier local din Gorj, acuzat că a furat pe bucăți două ambulanțe

Un consilier local dintr-o comună din Gorj s-a trezit cu mascaţii la poartă, după ce a fost acuzat de furt chiar de primarul localităţii. Consilierul e cercetat penal pentru că ar fi furat mai multe piese de pe două ambulanţe vechi aflate în curtea Primăriei Drăguţeşti. Poliţiştii au găsit toate componentele lipsă acasă la consilier. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Ion Popescu, primarul localităţii Drăguţeşti: „Sunt puse pe butuci. Au fost pe roţi. Se vede foarte clar că lipsesc motoarele, o să vă arătăm şi motoarele, iar acestea sunt piesele dezmembrate de pe ele.”

Din cele două ambulanţe, a mai rămas doar caroseria. În doar câteva ore, autospecialele au fost dezmembrate. Şi s-a furat tot. De la roţi, motoare până la geamuri, scaune sau oglinzi.

Trei bărbaţi ar fi fost implicaţi în operaţiunea ilegală. Componentele auto ar fi fost furate într-o zi liberă, când nu era nimeni în primărie. Un localnic ar fi transportat piesele cu un tractor acasă la consilier, fără să ştie că acestea erau furate.

Ion Popescu, primarul localităţii Drăguţeşti: „Spunea că nu se întâmplă nimic, că el e consilier şi răspunde de tot, dar bietul om, în final, s-a speriat. A dat declaraţie şi la Poliţie. Dosarul este în curs.”

Salvările au ajuns în dotarea primăriei, în urmă cu şase ani, după ce au fost donate de Serviciul de Ambulanță Gorj. De doi ani, au fost mutate în curtea primăriei pentru a fi supravegheate mai bine. Acestea urmau să fie reparate și folosite din nou. Oamenii din sat au rămas şocaţi când au auzit de isprava alesului local.

– Fără cuvinte, fără comentarii. Dacă se fură şi aici. Sincer, sincer, rămâi crucit.

– Paza unde este? Nu vedeţi că, în ziua de azi, hoţii predomină tot?

Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: „Bunurile ridicate cu ocazia percheziţiilor au fost predate Primăriei comunei Drăguţeşti până la finalizarea cercetărilor, prejudiciul ridicându-se la peste 200.000 lei. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.”

Contactat telefonic de o echipă Digi24 inainte de a ajunge în arest, consilierul local nu a vrut să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect. A transmis doar că este nevinovat.

Bărbatul a mai fost cercetat în trecut în alte două dosare pentru ameninţări şi fapte de violenţă, dar într-unul a fost achitat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.