Concediată la 83 de ani de la o grădiniță. Primea 400 lei să facă focul. Are pensia minimă: 640 de lei 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Concediată la 83 de ani de la o grădiniță. Primea 400 lei să facă focul. Are pensia minimă: 640 de lei

Sofia Chiţoran, bunica de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, judeţul Gorj, a fost concediată, luni, de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, care au constatat că vârsta femeii este înaintată.

„Am crezut că este o păcăleală”, a spus viceprimarul din Motru.

Bunica Sofia, care a impresionat prin faptul că, la 83 de ani, lucrează ca femeie de serviciu la Grădiniţa cu Program Normal Leurda, din oraşul Motru, a fost concediată de reprezentanţii ISJ Gorj. Aceasta avea un contract de două ore pe zi, scrie ziaruldeiasi.ro.

Sofia Chiţoran a fost, până luni, cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj. De 40 de ani, aceasta îşi începea programul, în fiecare dimineaţă, înainte de ora 7.00, iar prima grijă era ca preşcolarii să aibă căldură în clasă.

În tinereţe, Sofia Chiţoran a muls vacile la CAP-ul din localitate şi primeşte o pensie socială de 640 de lei. Pentru munca de la grădiniţî, femeia mai primea 400 de lei, spune fiul bunicii Sofia, Eugen Chiţoran.

”Sunt total dezamăgit. Este un gest regretabil, nu mă gândeam că se poate ajunge de la un lucru atât de frumos, din care s-a dorit să se scoată în evidenţă faptul că această persoană munceşte cu mult drag pentru aceşti copii, chiar dacă indemnizaţia este de 400 şi ceva de lei. Dar văd că s-a găsit acum, dintr-odată, să se respecte întocmai legea şi în loc să fie apreciată de către cei în cauză, au găsit soluţia să o dea afară pe femeie, de a-i încheia contractual de muncă, lucru regretabil, n-am dorit aşa ceva nici măcar o secundă. (…) Este regretabil. Am crezut că este o păcăleală când am auzit, dar văd că nu este o păcăleală de 1 aprilie, este adevărat. Să înţeleg că din presă şi-au cunoscut personalul din instituţii? N-au ştiut ce personal lucrează? Nu se poate aşa ceva. Nu este moral ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.