Comisia ”Sparanghel” vrea să afle cum au ajuns românii la muncă în Germania. Prefecții de Cluj și Suceava vor fi audiați 1
Ultima Ora Politic

Comisia ”Sparanghel” vrea să afle cum au ajuns românii la muncă în Germania. Prefecții de Cluj și Suceava vor fi audiați

Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel a decis marţi, în şedinţă, că îi va audia pe prefecţii Suceava şi Cluj, a anunţat preşedintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, care a făcut un apel către toate instituţiile să răspundă solicitărilor primite de la parlamentari.

La cea de-a doua şedinţă a Comisiei de anchetă referitoare la muncitorii sezonieri plecaţi în Germania la cules de sparanghel, au fost prezentate toate documentele relevante, a fost audiat telefonic o persoană din Bistriţa Năsăud, şi s-a luat decizia de a fi chemaţi la audieri mai mulţi oficiali.

„Solicit instituţiilor cărora le-am transmis scrisori pentru a primi răspunsuri să facă acest lucru. pentru că până astăzi am primit doar două răspunsuri – de la Instituţia Prefectului din Cluj şi de la Consiliul judeţean Suceava, răspunsuri care din punctul comisiei de vedere nu conţin informaţiile de care avem nevoie, drept urmare am decis da săptămâna viitoare când vom avea următoarea comisie sa invităm prefectul judeţului Suceava, prefectul judeţului Cluj dacă se va însănătoşi şi îi urez acest lucru, prefecţii judeţelor din zonele de tranzit şi de asemenea comandanţii dispozitivelor, cum sunt inspectorii şefi de poliţie din aceste judeţe”, a a anunţat Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.