Comisia Europeană a decis sancționarea României pentru neîndeplinirea obligațiilor privind 112 1
Ultima Ora Politic Social

Comisia Europeană a decis sancționarea României pentru neîndeplinirea obligațiilor privind 112

Comisia Europeană a decis, în această săptămână, să lanseze procedurile de constatare privind neîndeplinirea obligațiilor mai multor state membre, între care și România, în ceea ce privește numărul de urgență 112, arată Reprezentanța Comisiei Europene la București într-o postare pe Facebook.

Mai precis, România nu a furnizat informaţii cu privire la operatorii de servicii esenţiale identificaţi în temeiul legislaţiei UE privind securitatea reţelelor şi a sistemelor informatice (Directiva (UE) 2016/1148).

Informația a fost făcută publică de Comisia Europeană joi, 25 iulie, printr-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Comisia Europeană alocase în 2017 României 300 de milioane de euro pentru mai multe proiecte, printre care și modernizarea sistemului de urgenţă 112.

„Un subiect important, mai ales în contextul tragicelor evenimente petrecute la metrou în ultimele zile, pe care îl voi discuta cu dna. Ministru Carmen Dan şi cu dl. Secretar de Stat Raed Arafat, se va referi la modul în care putem accelera proiectul de modernizare a sistemului de apeluri de urgenţă 112, în curs de elaborare printr-un Parteneriat între Guvernul României şi Comisia Europeană. Acestea sunt proiecte concrete, care sper să îmbunătăţească cât mai curând calitatea vieţii oamenilor, fie că vorbim de protecţie socială, drumuri judeţene sau reţele de apă-canalizare. Voi reveni cu amănunte pe parcursul vizitei”, scria la acel moment comisarul european Corina Crețu, citată de Adevărul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.