Ultima Ora Politic

Codrin Ștefănescu neagă evidența: PSD nu a chemat pe nimeni la Parlament.

În ciuda evidențelor, Secretarul General al PSD, Codrin Ștefănescu, infirmă ideea potrivit căreia cineva din PSD ar fi ordonat organizarea unui miting așa-zis spontan astăzi, în ziua votării moțiunii de cenzură.

https://www.facebook.com/luptamptRomania/videos/183728428969597/?t=2

Invitat în direct la B1 tv, acesta a apăsat clar și, pe alocuri redundant, pe faptul că nimeni nu a pregătit nimic: „Dacă vrem să convocăm un astfel de miting, îl convocăm, pur și simplu și vin 10 milioane (sic!), ca în spațiul online. Există și pe paginile noastre de susținere din online oameni care scriu că se mobilizează, la fel ca cei de la haștag rezist. Puteam să aducem oameni să demonstreze și la Cotroceni, dacă voiam, ca să-l facă pe Iohannis să respecte Constituția și deciziile CCR, deci noi n-am pregătit nimic”.

Există, însă, voci care susțin că aseară, la PSD sector 3, s-ar fi luat decizia ca oamenii să fie convocați astăzi la ora 17, la stația de metrou Eroilor, dar și pe acestea Codrin Ștefănescu le-a contrazis.

În privința deciziei luate, ca jurnaliștii acreditați la Parlament, să stea într-un țarc, Ștefănescu a dat asigurări că asta se va întâmpla doar astăzi și că nu va fi o chestiune permanentă.

Întrebat ce i-a oferit PSD UDMR-ului ca să-l convingă să se abțină de la votul moțiunii, Ștefănescu a spus: „Nu le-am oferit nimic, cu liderii UDMR, PSD a avut mereu dialog, față de dialogul cu Orban, care explica el la o cafea cum învârte el țara pe degete”.

Rugat să comenteze de ce în plen se află doar susținători PSD, Ștefănescu a spus că aceștia sunt reprezentanți ai unor filiale și că ei se află datorită unei reguli implementate încă din 1992. „Noi nu facem circ cu tobe, noi respectăm niște reguli”, a spus Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu neagă evidența: PSD nu a chemat pe nimeni la Parlament. 1

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.