Alertă de călătorie în Franța
Alertă de călătorie în Franța
Externe Ultima Ora

Alertă de călătorie în Franța. 11 departamente sub Cod Portocaliu de furtună. Vezi zonele afectate

Cei călătoresc sau locuiesc în Franța trebuie să știe că autoritățile din Hexagon au emis un Cod Portocaliu de vânt și ploaie în mai multe zone ale țării.

Astfel, conform Meteo France, Codul Portocaliu a fost emis pentru Vendee, Deux-Sevres, Vienne, Poitou-Charentes, Gironde, Charente-Maritime, Bouches du Rhone, Var, Alpes Maritimes, Haute-Corse şi Corse-du-Sud. Cod galben a fost emis pentru alte 74 de departamente, din cauza furtunii Domingos.

Autorităţile franceze le recomandă cetăţenilor să urmărească evoluţia fenomenelor meteorologice, având în vedere că nivelul apelor este deja crescut şi solul este saturat în urma furtunii anterioare. Cetăţenii români se pot informa în timp real în legătură cu situaţia meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com.

Alertă în Franța
Alertă în Franța

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatul General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă:

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

MAE recomandă şi consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro, şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.