Dăncilă și Tăriceanu pierd totul. Șefia Guvernului și președinția Parlamentului
Ultima Ora Politic

Coaliția a intrat în fibrilație : întâlnire de urgență între Dragnea și Tăriceanu

Coaliția a intrat în fibrilație : întâlnire de urgență între Dragnea și Tăriceanu

Liderii coaliției, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, s-au reunit pentru o ședință în biroul președintelui Camerei Deputaților, informează Realitatea Tv. În paralel, Viorica Dăncilă i-a convocat la Guvern pe miniștri la o întâlnire a cărei temă este rectificarea bugetară.

Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și membrii Executivului are loc în contextul în care, în această săptămână, Guvernul va decide o primă rectificare de buget.

Tot astăzi, prim-ministrul Viorica Dăncilă are întâlnire la Guvern cu mai mulți miniștrii pentru a discuta rectificarea bugetară.

Premierul Viorica Dăncilă a convocat de urgență mai mulți membrii ai Executivului pentru o întâlnire dedicată primei rectificări bugetare din acest an, informează Realitatea TV.

Este vorba de o ședință de guvern informală, pregătitoare pentru ședința săptămânală, când ar urma să fie aprobată prima rectificare bugetară din acest an.

Vicepremierul Paul Stănescu și ministrul de Finanțe au vorbit până acum despre o rectificare pozitivă, dar datele execuției bugetare la 6 luni arată că încasările sunt mult mai mici decât cele preconizate.

Paul Stănescu a anunţat recent, la Slatina, la întrunirea Filialei Judeţene a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), că la finalul lunii iulie Guvernul va face o rectificare bugetară pozitivă, astfel încât „toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”.

„Ceea ce vă asigur este că va fi o rectificare pozitivă, la sfârşitul lunii acesteia, să vedem, nu vă pot spune mare lucru, pentru că suntem în discuţii, Ministerul Dezvoltării cu Ministerul Finanţelor, cu toate celelalte ministere implicate, sper să găsim o formulă ca toată lumea cel puţin să aibă bani de salarii”, le-a spus Paul Stănescu primarilor şi viceprimarilor.

Majoritatea autorităților locale se confruntă cu probleme financiare după ce guvernarea PSD-ALDE a redus impozitul pe venituri de la 16 la 10%.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.