CNAIR a dat bani de la buget, cu dedicație... nu pentru drumuri, ci pentru ”imagine pozitivă”
Ultima Ora Economic Politic Social

CNAIR a dat bani de la buget, cu dedicație… nu pentru drumuri, ci pentru ”imagine pozitivă”

La finele anului trecut, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-a angajat, prin contract, sa-i plateasca Trustului de presa DC News nu mai putin de 43.000 lei in schimbul unei „strategii de comunicare”, scrie ziare.com

De ce ii trebuie unei institutii de stat – care, de altfel, are un birou de presa foarte activ – o astfel de strategie scumpa, platita din banii romanului?

Compania, al carei rol este sa construiasca si sa intretina infrastructura rutiera mare din Romania, i-a atribuit contractul pentru „comunicare” direct – fara vreo licitatie – Trustului DC News, controlat de omul de afaceri Bogdan Chirieac.

„Acest contract a fost incheiat cu DC News (nu cu Bogdan Chireac) pe strategie comunicare si implementare strategie comunicare. Chestii din astea (contracte – n.red.) fac si cei de la DNA, SRI, SIE, Presedentie si alte institutii ale statului. Noi am ales DC News pentru ca – din punctul nostru de vedere – a fost cel mai neinvaziv si mai putin agresiv trust de presa cu noi. Stiu ca si alte trusturi de presa si-ar fi dorit sa aiba relatii cu noi si pentru asta au declansat campanii negative impotriva noastra. Si nu cred ca asta e o conduita normala. Insa oamenii astia au fost corecti. De fapt, in acest contract nu e vorba despre reclama, ci despre prezentarea stirilor asa cum sunt, cu mentionarea punctului nostru de vedere. Si mai e vorba despre neinsistarea pe campanii negative, care sunt la moda in toata presa, in acest moment.Ca valoare contractul e ok. Cat inseamna 43.000 de lei? Sub 10.000 de euro!”, a spus Alin Serbanescu.

Adică, în loc să contruiască drumuri, CNAIR plătește cu dedicație pentru a fi lăudată că mimează munca.

Credeți că s-a sesizat vreo instituție a statului în acest caz? Nu! 10.000 de euro? Un moft!

Între timp, România are 800 de kilometri de autostradă, din fâșiuțe: un pic colo, un pic dincolo…

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.