Clinica Provita Alexandrina s-a redeschis astăzi, în condiții de siguranță pentru pacienți 1
Ultima Ora Sănătate Social

Clinica Provita Alexandrina s-a redeschis astăzi, în condiții de siguranță pentru pacienți

Clinica Provita Alexandrina și-a reluat activitatea în această dimineață, în condiții de siguranță pentru pacienții săi.

Din grijă pentru sănătatea acestora, conducerea clinicii a suspendat temporar activitatea în urmă cu două zile, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente generaliste fuseseră confirmate cu Covid-19. Spațiul a fost dezinfectat cu ajutorul nebulizatoarelor și a lămpilor UV și echipa a primit instrucțiunile necesare de la Direcția de Sănătate Publică.

,,În urma discuției avute cu reprezentantul Direcției de Sănătate Publică – Epidemiologie Sector 1, s-a constatat că măsurile pe care le-am luat – închiderea imediată și temporară a clinicii, nebulizare și dezinfecție atât cu angajații proprii, cât și cu firma specializată și avizată de către DSP – au fost corecte, iar sănătatea pacienților noștri nu a fost nicio clipă pusă în pericol deoarece personalul medical a purtat în timpul consultațiilor echipamentul prevăzut de metodologie.

Am reinstruit întreg personalul activ cu privire la măsurile de prevenție și am intensificat controalele în tot perimetrul clinicii pentru a preveni o situație similară pe viitor. Ne cerem scuze pacienților pentru disconfortul creat prin decalarea consultațiilor din aceste zile și le mulțumim mult pentru toată susținerea și înțelegerea de care au dat dovadă”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

În acest moment, toate centrele Provita funcționează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă și protecție impuse de pandemie.

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat  pe operații minim invazive.

Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.