CIUMA a omorât patru persoane în Madagascar
Ultima Ora Externe Sănătate Social

CIUMA a omorât patru persoane în Madagascar

Ciuma care afectează în fiecare an insula Madagascar a provocat alte două victime, urcând la patru bilanţul deceselor provocate de această boală, de la debutul său în luna august, potrivit Ministerului Sănătăţii citat de AFP.

Cele două victime, care au murit de forma pulmonară a maladiei, sunt un cuplu în vârstă de 40 de ani, decedaţi în districtul Miarinarivo, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În total 16 cazuri au fost raportate din luna august, dintre care cinci confirmate.

Primul caz mortal a fost identificat în localitatea Fiadanana, situată la nord de capitala Antananarivo, cel de-al doilea în districtul Ambalavao (centru).

Ciuma este endemică în Madagascar şi reapare aproape în fiecare an începând din 1980 în timpul sezonului ploios. Este răspândită de şobolanii care se apropie tot mai mult de locuinţele oamenilor, în special din cauza defrişărilor necontrolate din această ţară devastată de sărăcie.

Anul trecut, epidemia de ciumă a debutat în luna august şi s-a răspândit în special în marile zone urbane.

Bacteria care provoacă îmbolnăvirea cu ciumă se dezvoltă la şobolani şi este transmisă de înţepătura puricilor. La om, forma pulmonară a bolii, transmisă prin tuse, poate fi fatală în doar 24-72 de ore. Forma bubonică este mai puţin periculoasă.

În luna februarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un avertisment împotriva epidemiei de ciumă din acest sezon, estimând că riscă „să afecteze în principal Madagascarul, dar şi ţările învecinate”

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii