Cioloș declară război total PSD-ului. Ce are de gând USR-PLUS 1
Ultima Ora Politic Social

Cioloș declară război total PSD-ului. Ce are de gând USR-PLUS

Dacian Cioloș a declarat sâmbătă la Bacău că alinața PLUS – USR să intre în viitoarele alegeri cu o candidatură în tandem pentru posturile de președinte și prim-ministru. 

”Colegii de la USR deja se gândesc să aibă un candidat pentru prezidențiale, ne gândim și noi. Ne gândim nu doar la candidatul pentru prezidențiale, dar și la un candidat pentru postul de premier, în perspectiva în care obiectivul nostru este să formăm o majoritate parlamentară care să poată să guverneze România. Așa încât alianța (USR PLUS – n.red.) va avea un tandem: candidat la prezidențiale și candidat de prim-ministru. Sâmbăta viitoare vom avea Consiliul național al PLUS, care va discuta și procesul de selecție a candidatului PLUS pentru prezidențiale și premier, și apoi cu USR vom stabili acest tandem”, a declarat Cioloș pentru G4Media.ro.

Președintele grupului parlamentar Renew Europe a mai spus că ”pentru mine, obiectivul principal e să asigurăm o majoritate parlamentară care să guverneze România anul viitor, de asta am intrat în politică și acesta e obiectivul meu principal”.

Cioloș a declarat că PLUS se pregătește pentru alegerile locale și parlamentare: ”în iulie-august vor avea loc adunările generale de constituire a filialelor județene, alegerea conducerilor județene și alegerea candidaților pentru locale și parlamentare”.

El a spus că grupul Renew Europe din Parlamentul European o va audia săptămâna viitoare pe candidata la șefia Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și lucrează împreună cu liderii celorlalte grupuri politice pentru o platformă politică în care statul de drept și lupta anticorupție să fie obiective principale.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.