Premierul Ciolacu, așteaptă ancheta
Premierul Ciolacu, așteaptă ancheta
Social Ultima Ora

Premierul Ciolacu, așteaptă ancheta în cazul incendiului de la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu. ”Avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii”. FOTO

Premierul Marcel Ciolacu a mers, miercuri dimineaţă, la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, unde a avut loc un incendiu marţi noaptea, el afirmând că transformatorul care a luat foc a fost achitat de către spital, era în garanţie, nou, şi aşteaptă ancheta în acest caz.

Ciolacu a precizat că toţi copiii vor fi mutaţi înapoi în spital.

„Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va putea intra în funcţiune un generator şi atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament. (…) Toţi copiii vor fi mutaţi înapoi. (…)

Îi vom transfera după ce va exista alimentare cu curent.

Sunt ferm convins că vom găsi, împreună, la Ministerul Sănătăţii, o companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat, cât de cât. Restul – haideţi să lăsăm ancheta.

Evident că transformatorul a fost achitat de către spital, dar e operat de distribuitor, era în garanţie, era nou… Sunt ferm convins că aceia care sunt abilitaţi să facă această anchetă o să vină cu lămuriri. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat Ciolacu.

Premierul a vizitat spitalul după explozie
Premierul a vizitat spitalul după explozie

Premierul a anunţat că împreună cu ministrul Sănătăţii şi cu secretarul de stat Raed Arafat vor face un plan de acţiune pe perioada următoare în privinţa spitalelor.

”Ăsta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi cele unde nu au pornit procedurile, ca să nu pierdem proiectele, le mutăm de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte să se regăsească fie prin PNRR fie prin Banca Europeană de Investiţii”, a mai afirmat Ciolacu, el arătând că că se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare.

Spitalul Robănescu, distrus de incendiu
Spitalul Robănescu, distrus de incendiu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.