SESIUNE EXTRAORDINARĂ a Guvernului Dăncilă. Vor dezbate bugetul de stat pe ultima sută de metri
Ultima Ora Politic

CERERE de ULTIM MOMENT pentru Guvernul Dăncilă. ”NU Pactului Global pentru Migrație! ”

NU Pactului Global pentru Migrație! Cer Guvernului României să respingă ferm acest acord!

”Întrucât autoritățile române nu și-au exprimat poziția cu privire la „Pactul mondial pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată“, document ce urmează să fie supus aprobării în cursul conferinței interguvernamentale de la Marrackech (Maroc), între 10 și 11 decembrie a.c.,  și din care rezultă o serie de implicații juridice importante, doresc să fac următoarele precizări și solicitări:

  1. Pactul Global pentru Migrație instituie un nou drept fundamental al omului – migrația; prin urmările sale, Pactul încurajează puternic migrația necontrolată, factor care determină crize și inginerii sociale înlăuntrul statelor semnatare;
  2. Acordul în cauză aduce atingere noțiunii de suveranitate națională, astfel cum este ea consacrată în Constituția României;
  3. Acordul încalcă art. 3 din Constituția României, care prevede că: „pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine”;
  4. În România a lipsit complet o dezbatere publică pe acest subiect;
  5. Nu există informații în spațiul public cu privire la un memorandum inițiat de Ministerul Afacerilor Externe și data la care ar fi fost aprobat; lipsa de transparență pe acest subiect este în sine preocupantă;
  6. Statele Unite (principalul nostru partener strategic), Australia, Israel, Austria, Bulgaria, Cehia, Polonia și Ungaria resping acest acord. Recent, Slovacia și Italia au anunțat același lucru.

Toate aceste țări susțin că pactul contravine politicilor lor în domeniul migrației și le pune în pericol securitatea națională.

Având în vedere considerentele de mai sus, cer Guvernului României, respectiv prim-ministrului Viorica Dăncilă și ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, să respingă în mod ferm semnarea și ratificarea acestui acord!

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, haideți să cinstim memoria înaintașilor noștri și să ne păstrăm identitatea națională, tradițiile și valorile moral-creștine!

Nu avem nevoie de experimente sociale și culturale, nici nu ne dorim să trăim cu pericolul comiterii unor atentate teroriste.

România nu trebuie să fie parte a acestui acord!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Daniiel Gheorghe.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.