Rovana Plumb a numit șef peste fondurilor europene un om al lui Sebastian Ghiță
Ultima Ora Politic

Ce vrea să facă noul Ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb

Rovana Plumb a primit azi avizul favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene reunite ale Parlamentului, cu 18 voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”.

 „Votul mă responsabilizează ca membru al următoarei echipe guvernamentale. Obiectivul major al următorilor trei ani e de a asigura o creştere inteligentă, sustenabilă, care va crea premisele unui stat puternic, proactive şi a unei societăţi echilibrate, dar şi o extindere a clasei de mijloc în România. Este estenţial să creştem investiţiile”. – a declarat Rovana Plum la sfârșitul audierii.

Ea a ținut să menționeze că a avut întotdeauna o relaţie bună cu Bruxellesul și că una dintre priorităţi este aceea ca, până în 2020, România să aibă o absorbţie de 72,5% din fonduri europene, ceea ce înseamnă „aducerea în ţară a peste 30 de miliarde de euro”, iar până la încheierea exerciţiului financiar, în 2023, să fie de 100%.

Acesta și-a arătat convingerea că „modul în care ne vom comporta nu va avea niciun fel de impact, nici pe plan intern, nici extern, asupra fondurilor”.

În ceea ce priveşte priorităţile perioadei imediat următoare, în 2018 ministerul va transmite Comisiei Europene (CE) solicitări la rambursare în sumă de aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Ea a explicat că această sumă se referă „în exclusivitate” la programele care sunt gestionate de Ministerul Fondurilor Europene împreună cu celelalte.

Legat de Guvernul din care face parte, Rovana Plumb este încrezătoare.

 Ea este „convinsă că va fi unul ce va respecta tot ceea ce noi am spus în campania electorală din 2016 românilor şi că aceştia vor beneficia prin implementarea măsurilor programului de guvernare de o viaţă mai bună”. – a mai spus noul Ministru al Fondurilor Europene.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.