Cursurile din Capitală vor fi suspendate vineri cu prilejul vizitei Papei Francisc
Ultima Ora Politic Social

Ce va mânca Suveranul Pontif în România. Meniul a fost pregătit în amănunt

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc în România de la finalul lunii mai sunt în toi. Suveranul Pontif va sta în țara noastră trei zile. Ierarhii romano – catolici pregătesc evenimentul până la cel mai mic detaliu, de la locurile pe care le va vizita Suveranul Pontif până la felurile de mâncare preferate ale Papei.

Papa Francisc și-a propus să vadă câteva locuri din țara noastră și astfel, în data de 31 mai va pleca de la Roma și va ajunge la București. Prima oprire va fi la palatul Cotroceni. Ulterior va urma o întâlnire cu Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Următorea oprire va fi la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, unde Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie.

A doua zi va pleca la Şumuleu Ciuc, unde va prezida celebrarea Sfintei Liturghii, iar de acolo se va îndrepta spre Iaşi. În orașul din inima Moldovei, Sfântul părinte se va întâlni cu oameni bolnavi și bătrâni și va avea o întâlnire cu comunitatea catolică în noua catedrala a Moldovei.

Ultima zi petrecută în România este cea mai importantă. Pe Câmpia Libertății de la Blaj, pe 2 iunie, Papa Francisc va prezida Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Autoritățile din România organizează o paradă în Piaţa Victoriei, o paradă cu peste o mie de tineri care vor ține steaguri în mână. Tinerii vor ține deschis și un concurs european. Tema concursului este un subiect intens dezbătut de suveranul pontif, situația migranților, nu doar a celor din Orient, ci și situația românilor care părăsesc ţară. Câștigătorii concursului vor pleca în vacanță, în Italia.

Între timp, Arhiepiscopia Roman – Catolică a lansat un imn pentru vizita oficială a Suveranului Pontif. Mâncărurile preferate ale suveranului pontif: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel vor fi gătite cu mic, cu mare, de la preoți, până la enoriași la Mănăstirea catolică Sfânta Agnes de lângă Bucureşti.

Vizita Papei Francisc în România este a doua pe care o face un Suveran Pontif după ce în anul 1999, Ioan Paul al II-lea ne-a onorat cu prezența.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.