Ce mare infractor a fost prins la Suceava 1
Externe

Ce mare infractor a fost prins la Suceava

Ce mare infractor a fost prins la Suceava

Ce mare infractor a fost prins la Suceava – Mykhail Labutin, fostul şef al Intreprinderii de stat a alcoolului şi a industriei băuturilor alcoolice UKSPIRT din Ucraina, este unul din cei mai căutați infractori internaționali.

Interpolul îl avea în urmărire pentru că ar fi delapidat compania ucraineană cu peste 6,5 milioane de dolari. După ce un batalion de soldaţi l-a răpit dintr-un spital din Kiev, acesta a reuşit să scape de autorităţile statului vecin.

Poliţiştii suceveni au reuşit să pună mâna pe Mykhailo Labutin la mijlocul lunii decembrie. La data de 15 decembrie 2017, acesta a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării, de Curtea de Apel Su­ceava. Tribunalul Districtului Shevehenkivskyi din Kiev, Ucraina, a emis pe 17 decembrie 2014, un mandate de arestare pe numele acestuia în vederea cercetării penale pentru comiterea, în lunile martie – aprilie, respectiv decembrie 2014, a infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri sau conversie prin delapidare, evaziune de impozite, taxe sau alte plăţi obligatorii, ameninţări sau violenţă împotriva unui ofiţer al legii, fals în funcţie.

Jurnaliști ucrainieni arătau la sfârșitul lui 2014:

“Din cauza comiterii unor infrac­ţiuni legate de evitarea plăţilor fiscale şi de delapidare a fondurilor de stat de către funcţionari ai întreprinderii de stat Ukspirt, în decembrie 2014 directorul general al Ukspirt, Mykhailo La­butin, şi contabilul şef Serhiy Bez­­rodny au fost trecuţi pe lista Most Wanted a Poliţiei ucrainene”

Ulterior, Mykhailo Labutin s-a internat în spital în Kiev, de unde a fost răpit de mai mulţi bărbaţi înarmaţi. S-a stabilit că soldaţii din Batalionul Aidar l-au luat pe Mykhailo La­butin din spitalul din Kiev unde era tratat şi l-au dus într-un locaţie necunoscută, sub pretextul că doresc să-l protejeze. Un dosar penal pentru răpire a fost deschis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.