Ce a lăsat în urmă ministrul Educaţiei Valentin Popa după opt luni de mandat
Ultima Ora Politic

Ce a lăsat în urmă ministrul Educaţiei Valentin Popa după opt luni de mandat

Ce a lăsat în urmă ministrul Educaţiei Valentin Popa după opt luni de mandat

”Joi, 27 septembrie 2018, domnul Valentin Popa a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei. Bilanţul celor opt luni de mandat este următorul:

  • Finanțarea discreționară și ,,feudalizarea” sistemului universitar.

Banii au fost alocați în funcție de interese politice, luându-se sume importante din bugetele universităților românești de top și redistribuindu-i către universități de partid, de o calitate îndoielnică.

  • Susținerea plagiatelor.

Discursul ministrului Popa a îndepărtat învățământul universitar de la standardele de calitate europene și internaționale, promovând mediocritatea, clientelismul şi politizarea excesivă.

  • Incompetența gestionării situației manualelor școlare.

Piaţa manualelor şcolare a fost monopolizată ca urmare a Legii Manualului şi a reorganizării Editurii Didactice şi Pedagogice, acestea au reprezentat erorile principale care au bulversat sistemul. Decizii care se reflectă acum în calitatea îndoielnică a manualelor şcolare, acestea fiind pline de greșeli științifice și de redactare, dar şi cu un concept editorial învechit.

  • Lipsa transparenței în deciziile luate.

În doar opt luni, USR a sesizat de 3 ori Curtea Constituțională cu privire la legile propuse de Ministerul Educației care au bulversat învățământul românesc.

Din nefericire, lista erorilor comise poate continua, însă, din nou, cei care au de suferit de pe urma politicilor educaţionale iresponsabile sunt elevii şi profesorii. Fără îndoială ministrul Valentin Popa s-a remarcat prin incompetența managerială, lipsa de viziune și politicile discriminatorii ce au avut un impact profund negativ asupra învățământului românesc.” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul USR Cristina Iurișniți.

 Înaintea Moțiunii de cenzură Viorica Dăncilă este atacată dur din Parlament Președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, deputatul USR Critins-Ionela Iurișniți i-a trimis premierului Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă prin care îi cere să introducă

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.