Cazul șocant al bebelușului mort la Sanador a fost închis. Medicii au greșit
Ultima Ora Sănătate

Cazul șocant al bebelușului mort la Sanador a fost închis. Medicii au greșit

Doctorii au greșit în cazul morții bebelușului de un an și zece luni care a decedat în octombrie anul trecut la spitalul Sanador din București. Aceasta este concluzia Colegiului Medicilor. Potrivit anchetei, decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți, transmite Digi 24.

Medicii au primit însă doar un vot de blam de la Colegiul Medicilor din România, ceea ce îi nemulţumeşte pe părinţi, care au 15 zile la dispoziţie pentru a contesta decizia forului medical.

Ştefan Alexandru, un băieţel de 1 an şi 10 luni, a murit pe 20 octombrie 2018, după o operaţie efectuată la Spitalul privat Sanador. După câteva ore de la intervenţia chirurgicală, starea de sănătate a băieţelului s-a agravat şi a intrat în stop cardiorespirator, nemaiputând fi resuscitat.

Patru doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.