CAZ ULUITOR într-un spital din Olt. O femeie tratată de un cancer inexistent, iar acum nu-și mai poate folosi mâna 1
Ultima Ora Sănătate

CAZ ULUITOR într-un spital din Olt. O femeie tratată de un cancer inexistent, iar acum nu-și mai poate folosi mâna

CAZ ULUITOR într-un spital din Olt. O femeie tratată de un cancer inexistent,nu-și mai poate folosi mâna

 O femeie în vârstă de 66 de ani, din Slatina, județul Olt, îi acuză pe medicii spitalului din oraș că au supus-o unui tratament agresiv pentru un cancer inexistent, iar tratamentul agresiv cu citostatice i-ar fi ars un nerv. În urma chimioterapiei, femeia nu-și mai poate folosi o mână, conform mediafax.ro

Femeia susține că a făcut tratament oncologic după ce ar fi fost diagnosticată cu cancer de sân, iar din cauza tratamentului agresiv nu își mai poate folosi o mână. Când s-a adresat unor medici din Spania, femeia a aflat că, de fapt, tumora pe care o avea la sân nu fusese niciodată malign, astfel că a primit tratament inutil și dăunător.

Directorul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea spune că acest caz este din anul 2014, iar pacienta nu s-a adresat spitalului pentru a se plânge cu privire la tratamentul aplicat.

„Ea (pacienta – n.r.) a făcut plângere penală, dar spitalul nu a primit nicio sesizare. Ea reclamă faptul că radiologul și oncologul i-au pus un diagnostic greșit de cancer pentru o recidivă și că prin chimioterapie i-au ars un nerv. Dar oficial de la ea, noi nu avem nimic”, a declarat Rotea, pentru corespondentul MEDIAFAX.

Nici directorul medical al spitalului Slatina, Andrei Ștefănescu, nu știe mai multe detalii, susținând că nu a primit nicio sesizare.

„Spitalul nu a primit nicio sesizare, dar din ce știm, cazul datează de prin 2015 și femeia a cerut o a doua opinie colegilor noștri din Spania, care nu au fost de acord cu diagnosticul pus de noi. În consecință, femeia a făcut o plângere la poliție, însă eu sunt director medical de doar câteva luni, așa că nu știu detalii despre acest caz, mai ales că este o situație foarte veche”. A spus Ștefănescu

Potrivit purtătorului cu cuvânt al Inspectoratului de Poliție Olt, Alexandra Dicu, a existat o plângere penală, depusă la Poliția din Olt, iar cazul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Femeia acuză medicii Spitalului din Slatina de malpraxis și cere daune materiale pentru suferința cauzată.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.